Latest News

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

«Ο Κουφοντίνας προστατεύει μέλη της 17Ν που δεν έχουν συλληφθεί»

Η 17Ν αποτελεί το αντικείμενο της έρευνα του Αμερικανού πρώην διπλωμάτη John Brady Kiesling που μιλά για το βιβλίο του...
τρομοκράτη εκτελεστή.
Ο John Brady Kiesling διετέλεσε διπλωμάτης την εποχή που ο πρόεδρος Bush εισέβαλε στο Ιράκ το 2005. Ήταν αυτός που πρώτος σχεδόν κατήγγειλε την πολιτική του πρώην Αμερικανού προέδρου. Σε λίγο διάστημα θα κυκλοφορήσει το βιβλίο του για τη 17Ν και τον ΕΛΑ.
Στο ερώτημα αν ο Κουφοντίνας στο βιβλίο του παραπληροφορεί η απάντηση είναι: «Οπωσδήποτε. Δεν είμαι σίγουρος πόσο συνειδητά είναι τα ψέματα που λέει για να φαίνεται ο «πόλεμος» της 17Ν πιο «τίμιος». Βασικά η 17Ν γνώριζε πολύ λίγο τα θύματά της, τουλάχιστον τους ξένους κι έβρισκε εκ των υστέρων τις δικαιολογίες».
Όπως λέει ο John Brady Kiesling ο Κουφοντίνας για να μη δυσκολέψει τη ζωή τους, αποφεύγει να δώσει πληροφορίες που θίγουν τα προβληματικά σημεία των προανακριτικών απολογιών. Όσο για το αν προστατεύει μέλη που δεν έχουν συλληφθεί καν, ο Αμερικανός λέει: «Βεβαίως, άλλωστε περιγράφει άλλα παλαιά μέλη που δεν μπορούν να ταυτιστούν με αυτούς που συνελήφθησαν το 2002».