Latest News

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ολυμπιακός - UNICEF: Εκστρατεία για τον εμβολιασμό 50.000 παιδιών

Σε νέα κοινωνική πρωτοβουλία προχωρά η ΠΑΕ Ολυμπιακός σε συνεργασία με τη UNICEF με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και τη συγκέντρωση δύο εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το τέλος...

του 2015. 

Το ποσό αυτό ισοδυναμεί με τον εμβολιασμό 50.000 παιδιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Τη δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να στείλει SMS με σκοπό να εμβολιαστούν 50.000 παιδιά – μέσω κοινής προσπάθειας με την UNICEF – δίνει ο Ολυμπιακός, με αφορμή τον αυριανό αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους «16» του Champions League.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με sport-fm.gr, όσοι το θέλουν μπορούν να στέλνουν από σήμερα μέχρι και αύριο το βράδυ στις 22:00 μήνυμα στο 54234, γράφοντας τη λέξη ΠΑΙΔΙ. Με κάθε SMS μπαίνει ένα ευρώ στον κουμπαρά της UNICEF, το οποίο είναι ικανό να σώσει ένα παιδί.


Με αφορμή αυτή την πρωτοβουλία, ο Ρομπέρτο Χιμένεθ δήλωσε:


«Τα παιδιά έχουν δικαιώματα και εμείς έχουμε υποχρεώσεις απέναντί τους. Η μεγαλύτερη υποχρέωσή μας είναι να φροντίσουμε σε ολόκληρο τον πλανήτη να ζουν και να μεγαλώνουν με υγεία και ασφάλεια. Για αυτό πρέπει να δηλώνουμε “παρών” και να στηρίζουμε προσπάθειες όπως είναι αυτές που καταβάλλει η UNICEF. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι ένα φωτεινό παράδειγμα προς αυτή την κατεύθυνση. Διοίκηση, παίκτες και φίλαθλοι είμαστε δίπλα στη UNICEF με κάθε τρόπο. Για αυτό στέλνουμε όλοι SMS για τα παιδιά. Η αποστολή ενός τουλάχιστον μηνύματος μπορεί να σώσει τουλάχιστον μια παιδική ζωή!»


Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Σάμαρης δήλωσε:


«Όλοι στον Ολυμπιακό αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία αλλά και την ιστορία μας. Για αυτό επιλέξαμε να σταθούμε έμπρακτα δίπλα στη UNICEF. Να συστρατευτούμε στη μεγάλη προσπάθεια για τον εμβολιασμό όλων των παιδιών. Με αυτό τον τρόπο βοηθούμε και εμείς χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα και όχι μόνο. Είναι σημαντικό όλοι να συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια. Ένα SMS μπορεί να σώσει ένα παιδί. Ας στείλουμε περισσότερα!»



Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ-UNICEF


Στόχος της συνεργασίας είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και η συγκέντρωση δύο εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το τέλος του 2015, ποσό που ισοδυναμεί με τον εμβολιασμό 50.000 παιδιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Για το λόγο αυτό άλλωστε ο Ολυμπιακός φέρει αφιλοκερδώς στη φανέλα του το λογότυπο της UNICEF.


Αυτή η πρωτοβουλία υλοποιείται στο πλάσιο της παγκόσμιας εκστρατείας της UNICEF με τίτλο “100% Campaign” που αφορά τον εμβολιασμό όλων των παιδιών. Είναι ανάγκη να γίνει ευρέως γνωστό ότι 1,5 εκατομμύριο παιδιά σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες που θα μπορούσαν να έχουν αντιμετωπιστεί με εμβολιασμό. Αυτό σημαίνει ένα παιδί κάθε 20 δευτερόλεπτα.