Latest News

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

To Facebook κλείνει σήμερα 10 χρόνια ζωής!

To Facebook κλείνει σήμερα 10 χρόνια ζωής!Το Facebook κλείνει σήμερα δέκα χρόνια ζωής! Το δημιούργημα του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, το οποίο πλέον χρησιμοποιούν 1,2 δισεκατομμύρια άτομα κάθε μήνα, σε όλα σχεδόν τα μήκη και πλάτη της Γης,...
έχει γενέθλια. 

Όταν το 2004 ο Mark εγκαινίαζε το Facebook, σίγουρα δε φανταζόταν τη μελλοντική επιτυχία του εγχειρήματός του. Η πασίγνωστη, πλέον, υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζει να βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

To Facebook δημιουργήθηκε αρχικά ως ένα ενδοπανεπιστημιακό εργαλείο για την επικοινωνία των φοιτητών της Μασαχουσέτης. Βλέποντας την απήχησή του, ο  Ζούκερμπεργκ αποφάσισε να δώσει πρόσβαση και σε άλλα αμερικανικά πανεπιστήμια. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, η φήμη του Facebook εκτοξεύθηκε στα ύψη και ήταν θέμα χρόνου να διατεθεί και στο εκτός πανεπιστημίων κοινό.

Ο Μαρκ είναι 19ος στην λίστα των πιο πλούσιων ανθρώπων του πλανήτη. Το 2010 το περιοδικό Time ανέδειξε  ως Πρόσωπο της Χρονιάς. 


Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ (αγγλ. Mark Zuckerberg) είναι Αμερικανός προγραμματιστής και επιχειρηματίας, γνωστός για τη δημιουργία του Facebook μαζί με τους Ντάστιν Μόσκοβιτς, Εντουάρντο Σέβεριν και Κρις Χιούζ, συμφοιτητές του στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Είναι δισεκατομμυριούχος, καθώς κατέχει το 24% των μετοχών του Facebook.

Γεννήθηκε στις 14 Μαΐου 1984 στο Ουάιτ Πλέινς της Νέας Υόρκης. Αν και Εβραϊκής καταγωγής, ο ίδιος δηλώνει άθεος. Άρχισε να προγραμματίζει ενώ ήταν στο Γυμνάσιο. Ο Ζάκερμπεργκ προσελκύστηκε από εταιρίες όπως η Microsoft και η AOL, ωστόσο ο ίδιος επέλεξε να σπουδάσει στο Χάρβαρντ. Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ίδρυσε το Facebook στις 4 Φεβρουαρίου 2004 και προοριζόταν αρχικά για χρήση μόνο από φοιτητές του Χάρβαρντ. Ύστερα μετακόμισε στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια, όπου βρίσκονται σήμερα τα γραφεία του Facebook. Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ είναι ένας από τους νεαρότερους δισεκατομμυριούχους στον κόσμο. Στις 21 Ιουλίου 2010, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε πως ο αριθμός των χρηστών του Facebook ξεπέρασε τα 500 εκατομμύρια.