Latest News

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Προφυλακίστηκε ξανά ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης


3DF7C2C01D2A790D3314E1F8E786B640.jpg
Τον δρόμο για τη φυλακή έδειξαν και πάλι οι ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, στον «πυρηνάρχη» της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης.

Ο κατηγορούμενος...

-ο οποίος ήταν ήδη προφυλακισμένος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης- κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το ρόλο που έπαιξε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο κατηγορούμενος για συνέργεια σε ανθρωποκτονία δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από τις ανακρίτριες, για το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας αφού έχουν στα χέρια τους, στοιχεία από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Γιώργος Πατέλης είχε κομβικό ρόλο στην κινητοποίηση των ταγμάτων εφόδου, που έγινε μέσω μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα.
Ο ίδιος ο κατηγορούμενος σε απολογία του έχει επιβεβαιώσει τη στρατιωτικού τύπου ιεραρχία της Οργάνωσης, όπου η ενημέρωση για το έγκλημα ξεκίνησε από τα χαμηλά στελέχη για να καταλήξει μέσω διαβάθμισης στους επικεφαλής.
Ο Γ. Πατέλης έχει παραδεχτεί ότι μετά την δολοφονία Φύσσα του τηλεφώνησε ο Ρουπακιάς και εκείνος με τη σειρά του ενημέρωσε τον βουλευτή Γιάννη Λαγό αλλά αρνήθηκε ότι επικοινώνησε με τον Νίκο Μιχαλολιάκο. «Κανείς από τη Χρυσή Αυγή δεν γνώριζε κάτι από πριν», έχει πει ο «πυρηνάρχης» Νίκαιας.
Οι αμέτρητες επικοινωνίες που είχε με τον Γιάννη Λαγό, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο είχαν σχέση με συγκέντρωση που θα έκανε η Χρυσή Αυγή τις επόμενες ημέρες στην περιοχή. Όσο για τις κλήσεις που εμφανίζονται να έγιναν από σταθερό τηλέφωνο το οποίο ανήκει στον Νίκο Μιχαλολιάκο στο σπίτι του κατηγορούμενου.
Ο Πατέλης ισχυρίζεται πως οι κλήσεις έγιναν από τον ίδιο στο σπίτι του όπου γινόταν έρευνα από την αστυνομία ενώ βρισκόταν στα κεντρικά γραφεία της Οργάνωσης.
Πάντως, ο Γ. Ρουπακιάς, κατηγορούμενος για τη δολοφονία Φύσσα, απολογούμενος έχει αποκαλύψει ότι εκείνο το βράδυ στο αυτοκινούμενο «τάγμα» της Χρυσής Αυγής, που εφόρμησε προς την καφετέρια Κοράλι, ήταν παρών και ο Γ. Πατέλης.