Latest News

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Καλώς τον κι ας άργησε ο Φιλιππιδης


Στη ΓΑΔΑ μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 9.30 ο Αγγελος Φιλιππίδης μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με πτήση των τουρκικών αερογραμμών στις...
8.58 το πρωί.
Ο “Αγγελος Φιλιππίδης, που καταζητείται με ένταλμα σύλληψης από τις ελληνικές αρχές, παρελήφθη από αστυνομικούς της ασφάλειας και μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση. Στη συνέχεια θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Ο ίδιος πάντως την ώρα που έφτανε στη ΓΑΔΑ είπε ότι ήρθε στην Ελλάδα οικειοθελώς.
«Ο πελάτης μου εκτελεί την δέσμευσή του», δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΙ ο συνήγορός του, Αθανάσιος Βαρλάμης. Ωστόσο, όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές, η επιστροφή του πρώην επικεφαλής του ΤΤ είναι συνέπεια απόφασης απέλασης από την Τουρκία, κι όχι οικειοθελούς επιστροφής. Η απέλασή του από το τουρκικό έδαφος διατάχθηκε έπειτα από σχετικό σήμα που απέστειλε στις τουρκικές Αρχές η εισαγγελία Εφετών της Αθήνας μέσω Interpol.
Σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα της Τρίτης υπήρξε επαφή του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με τις τουρκικές αρχές, που οδήγησε στην απέλαση του Φιλιππίδη και την επιστροφή του στην Ελλάδα.
Ο ίδιος μάλιστα φαίνεται πως πάλεψε με… νύχια και με δόντια ενώπιον του τουρκικού δικαστηρίου προκειμένου να μην εκδοθεί στην Ελλάδα, ώστε να λογοδοτήσει στον ανακριτή Γιώργο Ανδρεάδη για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων.
Ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ δήλωσε πολιτικός κρατούμενους, μιλώντας στους Τούρκους δικαστές, ενώ οι δικηγόροι του έκαναν λόγο για αόριστες κατηγορίες σε βάρος του εντολέα τους, οι οποίες -όπως υποστήριξαν- του απαγγέλθηκαν μόνο και μόνο για να πληγεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.