Latest News

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Νύχτα αγωνίας θα περάσουν στην Κεφαλονιά


Μακριά από στα σπίτια τους  «έδιωξε» τους κατοίκους της Κεφαλονιάς το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου. Ο σεισμός με τα 5,7 Ρίχτερ που ταρακούνησαν το νησί προκάλεσαν σοβαρότατες ζημιές σε πολλά κτίρια...
και σπίτια, τα οποία πλέον είναι ακατάλληλα για να κατοικηθούν.
Ωστόσο το βράδυ της Δευτέρας αναμένεται είναι ακόμα πιο δύσκολο αφού πολλοί Κεφαλονίτες δεν θα έχουν που να μείνουν. Την ίδια ώρα οι Αρχές σε αρκετά σημεία του νησιού καταβάλουν προσπάθειες για να πείσουν τους κατοίκους να μην επιστρέψουν στα σπίτια τους, αφού υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης.
«Για λόγους ασφαλείας αλλά και για την διευκόλυνση των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας, ενημερώνουμε τους κατοίκους της Παλικής να παραμείνουν σε ανοικτούς χώρους, μακριά από κτίρια και να αποφεύγεται η άσκοπη κυκλοφορία των οχημάτων», αναφέρει η ανακοίνωση των Αρχών.

Εκατοντάδες κάτοικοι, τρομοκρατημένοι από το χορό των Ρίχτερ έχουν ήδη πάρει τα αυτοκίνητά τους και έχουν πάει στο γήπεδο της πόλης, ενώ άλλοι έχουν πάει στον περιφερειακό όπου δεν υπάρχει κίνδυνος κατολίσθησης, καθώς στους περισσότερους δρόμους υπάρχει ο κίνδυνος να πέσουν βράχοι και πέτρες και να καταπλακώσουν ότι βρεθεί στο πέρασμα τους. Οι περισσότεροι θα περάσουν τη νύχτα με κουβέρτες και παπλώματα μέσα στα ΙΧ, αφού ο φόβος για ακόμα ένα χτύπημα του Εγκέλαδου δεν τους επιτρέπει να μπουν στα σπίτια τους.