Latest News

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Καταδικάζουν εις θάνατον τον Λ. Λαυρεντιάδη

Η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Π. Καψιμάλη να ζητήσει το ποσό-μαμούθ των 100 εκατομμυρίων ευρώ ως χρηματική εγγύηση προκειμένου ν' αποφυλακιστεί ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ισοδυναμεί με...

θανατική ποινή. 
Αυτό τουλάχιστον σχολίασαν νομικοί και δικαστικοί κύκλοι μόλις έγινε γνωστό το ύψος της εγγύησης που ζητείται για την αποφυλάκιση του επιχειρηματία για την υπόθεση της Proton Bank.
 Το ποσόν θεωρείται εξωπραγματικό και πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, όπως επισημαίνουν δικαστικές πηγές, οι οποίες τονίζουν πως  δεν  έχει  προηγούμενο σε ανάλογες περιπτώσεις.
Χαρακτηριστικά  αναφέρουν πως  στον επιχειρηματία   Δημήτρη  Κοντομηνα  ζητήθηκε  εγγύηση  5 εκατομμύρια  ευρώ  κι  υπέβαλε  αίτημα να  μειωθεί  γιατί  δεν  ήταν  δυνατόν  να  βρει  τόσα χρήματα. 
Μάλιστα, τα χρήματα αυτά που ζητά να καταβληθούν από τον  Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, δεν θα πρέπει - κατά τον εισαγγελικό λειτουργό- να έχουν ήδη δεσμευθεί για το τραπεζικό σκάνδαλο παρά το γεγονός ότι δέχεται ότι ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας αντιμετωπίζει σοβαρά και χρόνια προβλήματα υγείας.
Ήδη, όπως είναι γνωστό, ο Λ. Λαυρεντιάδης έχει δηλώσει ότι όχι μόνο δεν έχει αντίρρησει,  αλλά επιθυμεί να επιστραφούν στις τράπεζες τα χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμού τους του έχουν  δεσμευτεί για την υπόθεση της Proton Bank.  
Την τελική απόφαση αναμένεται να λάβει το Συμβούλιο Εφετών, αλλά θεωρείται βεάβαιο ότι αν παραμείνει προφυλακισμένος ο Λ. Λαυρεντιάδης είναι σαν να τον καταδικάζουν σε θάνατο και μάλιστα πριν καν να έχει δικαστεί...