Latest News

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Κρουαζιερόπλοιο του ομίλου Ρέστη για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς

Κρουαζιερόπλοιο του Ρέστη για τους σεισμόπληκτους

Στο αγκυροβόλιο του Ληξουρίου της Κεφαλλονιάς αναμένεται να καταπλεύσει αύριο το 174 μέτρων κρουαζιερόπλοιο «Aegean Paradise» μήκους 174 μέτρων, προκειμένου να φιλοξενήσει κατοίκους του νησιού που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα...
σπίτια τους.

Οι κάτοικοι θα μεταφέρονται με λάντζες επί του πλοίου, που θα διατεθεί για τη φιλοξενία 600 κατοίκων για ένα δίμηνο. Θα δοθούν δωμάτια με θέρμανση και παροχή ζεστού νερού, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής των φιλοξενουμένων επί του πλοίου θα προσφέρεται πρωϊνό και δείπνο.

Οι φιλοξενούμενοι σεισμόπληκτοι θα εφοδιαστούν με ηλεκτρονική κάρτα επιβίβασης που θα φέρει προσωπική φωτογραφία. Επίσης γνωστοποιείται ότι το μεσημεριανό γεύμα, η μετακομιδή των απορριμάτων και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά και τα μέσα επιβίβασης για τη φιλοξενία στο πλοίο, θα διατίθενται από τις αρχές.

Με επιστολή της προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, η πλοιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου enterprises shipping and trading s.a, συμφερόντων του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, ζητεί να υπάρχει λιμενικό όργανο επί 24ωρου βάσεως για τον έλεγχο των προς επιβίβαση φιλοξενουμένων και τον έλεγχο των αποσκευών τους, ενώ ο πλοίαρχος θα έχει το απόλυτο δικαίωμα άρνησης επιβίβασης τυχόν ανεπιθύμητων.