Latest News

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Αυτά δεν είπε ο Τάκης Τζαμαργιάς...

Ήταν αναμφίβολα μια ιστορική στιγμή και η διπλανή φωτογραφία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμα ...
και συλλεκτική. 
Μιλάμε για την "παρθενική" παρουσία του "Πρώτου Καλλιτεχνικού Διευθυντή" Τάκη Τζαμαργιά. Μετά από σχεδόν πέντε μήνες εμφανίστηκε στην αίθουσα του 7ου ορόφου της Πλατείας Κοραή.
Εντελώς πρόχειρα έκανε μια εισήγηση στο πόδι λέγοντας αποσπασματικά στοιχεία για τα εισιτήρια και τα έσοδα των παραστάσεων που έχουν γίνει έως σήμερα στο ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο της πόλης. 
Χωρίς, ωστόσο, να είναι σε θέση να δώσει συνολικά τα έσοδα και έξοδα παρά τις ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων!
Ταυτόχρονα παρουσίασε διάφορα νούμερα για δωρεάν χορηγίες από διάφορα ΜΜΕ για την προβολή του Δημοτικού Θεάτρου. Χωρίς ωστόσο να δώσει ακριβή στοιχεία για το έως τώρα κόστος της διαφημιστικής προβολής, λέγοντας γενικά και αόριστα ότι έχουν δοθεί λίγα χρήματα για το μέγεθος του ιστορικού θεάτρου.
Τη μεγαλύτερη εντύπωση όμως προκάλεσε το γεγονός ότι ο Πρώτος Καλλιτεχνικός Διευθυντής παραδέχτηκε με ειλικρίνεια ότι δεν είχε ιδέα για τη λειτουργία της θεατρικής αγοράς, αν και κάποιοι τον εμφάνιζαν ως ειδήμονα του χώρου. 
Ο ίδιος είπε ότι δεν γνώριζε τίποτα για την πιάτσα και ρώτησε να μάθει ποια εταιρεία μπορεί να καλύψει τεχνικά τη λειτουργία του θεάτρου. 
(σ.σ.Αυτή η εταιρεία έχει αναλάβει μονοπωλιακά την τεχνική υποστήριξη, αποκομίζοντας μέσα σχεδόν σε τρεις μήνες περί τις 200.000 ευρώ!)
Επιπλέον, δήλωσε ότι από δω και πέρα θα είναι αμείλικτος στις διαπραγματεύσεις με καλλίτεχνες και θεατρικούς επιχειρηματίες για παραστάσεις που θα ανέβουν φέτος στο Δημοτικό Θέατρο. 
Χωρίς, ωστόσο, να πει μια κουβέντα αν και είχε τεθεί σχετική ερώτηση για το όραμα που μπορεί να έχει για τη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.
@ Αυτά (δεν) είπε ο Τάκης Τζαμαργιάς στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά...