Latest News

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Τώρα που πας ρε Χρήστο Σαλελέ...

Φημολογείται τώρα τελευταία ότι ο Χρήστος Σαλελές σκέφτεται να κατέβει στις εκλογές του Μαϊου για να διεκδικήσει το Δήμο Κερατσινίου...


και Δραπετσώνας. 
 Αν και ο καθένας μπορεί να έχει τη φιλοδοξία και είναι δικαίωμα του να θέλει να γίνει δήμαρχος, ωστόσο η υποψηφιότητα Σαλελέ λέγεται ότι προωθείται από κάποια στελέχη του παλιού ΠΑΣΟΚ. Οι τελευταίοι έχουν μείνει χωρίς ρόλο μετά από πολλά χρόνια εξουσίας που το ΠΑΣΟΚ ήταν ισχυρό στην περιοχή. Έτσι, προσπαθούν να βάλουν μπροστά κάποιον υποψήφιο απλά για να παίξουν προεκλογικά παιχνιδάκια. Αυτά που έκαναν και παλιά, αλλά τώρα πλέον δεν τους παίρνει κανείς στα σοβαρά στην πόλη. 

Το όνομα του Χρήστου Σαλελέ έγινε ευρέως γνωστό με τη θητεία του στη διοίκηση του ΟΠΑΠ. Το 2000 επί κυβερνήσεως Κ. Σημίτη αποχώρησε από τον Οργανισμό εν μέσω καταγγελιών για σχέσεις με επιχειρηματίες. Τις φήμες φρόντισε να επιβεβαιώσει ο ίδιος, όταν λίγους μήνες μετά προσελήφθη από τον Σ. Κόκκαλη. 

Αποκλεισμένος από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Β' Πειραιά στράφηκε προς το Δήμο Κερατσινίου, προσπαθώντας να εξαργυρώσει πολιτικά τη "χρυσή" θητεία του από τον ΟΠΑΠ. 
 Έως τώρα έχει κατέβει δύο φορές υποψήφιος δήμαρχος. Την πρώτη του 2002 δεν κατάφερε να μπει ούτε στο δεύτερο γύρο. Τη μεγαλύτερη ευκαιρία του, όμως, την είχε το 2006, όταν κατάφερε να πάρει το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ μετά από προκριματικές εσωκομματικές εκλογές. 
Τότε ο ίδιος πίστεψε ότι θα είναι ο επόμενος δήμαρχος και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή. Συγκέντρωσε ένα ποσοστό κοντά στο 40% (χρειαζόταν 42%), αλλά την δεύτερη Κυριακή έχασε το Δήμο από το Φώτη Μελά. (σ.σ. Κατάφερε να πάρει λιγότερες ψήφους από την πρώτη Κυριακή!) 
Όπως έλεγαν κάποιοι, ο Σαλελές είναι σαν να έτρεξε μόνος του και να βγήκε δεύτερος, αφού ο Μελάς δεν μπορείς να πεις πως έτρεξε, αλλά έκανε περίπατο..." Άλλοι έλεγαν πως αφού τότε δεν μπόρεσε να γίνει δήμαρχος, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. 
 Το 2010 φάνηκε να κάνει κάποιες επαφές, αλλά αποσύρθηκε όταν το πράσινο χρίσμα πήρε λίγο πριν τις εκλογές ο πρώην δήμαρχος Δραπετσώνας Αλέκος Χρυσός. 

Μετά από χρόνια που είναι εξαφανισμένος από την πόλη κάποιοι τον θυμήθηκαν κι άρχισαν να τον "ψήνουν" να κατέβει εκ νέου υποψήφιος. Εκείνος, φαίνεται να το σκέφτεται, αλλά δεν είναι και τόσο χαζός ώστε να μην βλέπει πως απλά θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν για λαγό.

 Η υποψηφιότητα Σαλελέ δεν έχει καμία τύχη.

 Οι τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν πια, ενώ τον ακολουθεί η φήμη από τη θητεία του στον ΟΠΑΠ με τον κόσμο να είναι εξοργισμένος με τη διαφθορά που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία.  Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι θέλουν να βρεθούν απέναντί του αν καταφέρει να περάσει στο δεύτερο γύρο, καθώς θεωρούν πως θα έχουν εξασφαλισμένη την εκλογή τους, κάνοντας περίπατο... 

 @ Αλήθεια, τώρα που πας ρε Χρήστο...