Latest News

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος ΣταυρίδηςΕφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης, νικημένος από την επάρατη νόσο. Ο Στέλιος Σταυρίδης...

γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από την Σμύρνη.

Ηταν διπλωματούχος Μηχανολόγος του Πολυτεχνείου Ζυρίχης, με μεταπτυχιακές σπουδές σε Business Administration και Οικονομικά. Μιλούσε άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και καλά Ιταλικά και Ισπανικά.
Είχε μακρά και επιτυχημένη πορεία επαγγελματία manager, σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις σε πολύ μεγάλες ελληνικές εταιρείες, όπως ο Όμιλος Lavipharm (Εντεταλμένος Σύμβουλος 1984-1987), η Κλωστοϋφαντουργία Αιγαίον με 3.500 εργαζόμενους (Διευθύνων Σύμβουλος 1988), τα Τσιμέντα Ηρακλής-Lafarge με 3.200 εργαζόμενους (Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος 1991-1992), τα Ελληνικά Πετρέλαια (Διευθύνων Σύμβουλος 1992), τα ΕΛΔΑ (Ελληνικά Διυλιστήρια Ασπροπύργου, Πρόεδρος Δ.Σ. 1992-1993), η ΕΥΔΑΠ, όπου ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος και το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο του 2013. Η πλούσια καριέρα του περιλαμβάνει, επίσης, εκτενή διεθνή δραστηριότητα σε πολλές χώρες.
Το 2006 τιμήθηκε με το Βραβείο του Έλληνα Quality Leader of the Year από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ποιότητας.
Ηταν ιδρυτής του Ομίλου Ideales (Piscines Ideales, Ideales Spa, Ideales Resort, Ideales Constructions), που ξεχωρίζει για τον τρόπο άσκησης της επιχειρηματικότητας και την περιβαλλοντική ευαισθησία. Η Piscines Ideales βραβεύθηκε κατ'επανάληψη σε Ελλάδα και Ευρώπη, για το εργασιακό της περιβάλλον : Για 3 συνεχόμενες χρονιές (2007, 2008, 2009) αναγνωρίστηκε ως η καλύτερη εταιρεία για να εργάζεται κανείς (Best Workplace) στην Ελλάδα και μέσα στις 10 καλύτερες της Ευρώπης, ενώ το 2009 κατέλαβε την 1η θέση πανευρωπαϊκά.
Ηταν παντρεμένος με την Τζέλη Γασπαράτου με την οποία είχαν τρία παιδιά