Latest News

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Το δημοτικό θέατρο του παραλόγου...

Οι πρώτες 100 ημέρες πέρασαν από την πρεμιέρα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και ακόμα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση από τον Πρώτο Καλλιτεχνικό Διευθυντή στο Δημοτικό Συμβούλιο...

της πόλης. 
Εδώ και καιρό δημοτικοί σύμβουλιοι της αντιπολίτευσης ζητούν να μάθουν για τα πεπραγμένα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ Γιώργος Σιγάλας αποφεύγουν να παρουσιάσουν αναλυτικά στοιχεία για την επαναλειτουργία του ανακαινισμένου θεάτρου. Ο μεν πρώτος απλά λέει ότι έχει κόψει τον "ομφάλιο λώρο" της Δημοτικής Αρχής με τη λειτουργία του θεάτρου, αλλά περιορίζεται να λέει πως είναι περήφανος για τους συνεργάτες του. Ο δε δεύτερος δηλώνει άγνοια περί τα πολιτιστικά και παραπέμπει στον καλλιτεχνικό διευθυντή. Ο τελευταίος φαίνεται ότι δεν έχει βρει χρόνο για να πάει στο δημοτικό συμβούλιο και να ενημερώσει για τα σχέδια του αλλά και τα πεπραγμένα έως τώρα της επαναλειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου. 
Ήδη έχουν υπάρξει καταγγελίες για διάφορους διαγωνισμούς του ΟΠΑΝ για το Δημοτικό Θέατρο και σχετικός φάκελος έχει σταλθεί στην Εισαγγελία. Σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση τίθεται το θέμα από τους συμβούλους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και τους υπόσχονται ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής θα έρθει στο επόμενο συμβούλιο, αλλά αυτός παραμένει άφαντος από την αίθουσα του κτιρίου της Πλατείας Κοραή. 
Το ίδιο συνέβη και στην τελευταία συνεδρίαση όπου για μια ακόμη φορά δόθηκε η υπόσχεση ότι θα ενημερωθούν στο επόμενο συμβούλιο.
 @ Αυτή η ενημέρωση θυμίζει θέατρο του παραλόγου...