Latest News

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Αυτή είναι η αλήθεια για την παραίτηση Μιχαλολιάκου

Πίσω από την παραίτηση του Βασίλη Μιχαλολιάκου από το βουλευτικό του αξίωμα δύο μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2010, κρύβεται μια...

μεγάλη αλήθεια.

Ωστόσο, όχι μόνο δεν την λέει κανείς, αλλά την παρουσιάζουν και σαν παράδειγμα προς μίμηση γι' άλλους βουλευτές που θέλουν να κατέβουν υποψήφιοι δήμαρχοι, αν και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Η αλήθεια είναι ότι η παραίτηση από την βουλευτική έδρα ήταν μονόδρομος για τον Βασίλη Μιχαλολιάκο το Σεπτέμβριο του 2010. Αν τότε δεν είχε παραιτηθεί από βουλευτής, η υποψηφιότητά του δεν θα είχε καμία τύχη για το Δήμο Πειραιά και θεωρείται πιθανόν να μην είχε περάσει καν στο δεύτερο γύρο. 

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος γνώριζε ότι οι δικοί του ψήφοι δεν έφταναν και χρειάζονταν μια ακόμη γαλάζια δεξαμενή ψήφων που θα του έδινε προβάδισμα απέναντι στην ισχυρή υποψηφιότητα Μαντούβαλου. 
Αυτή η δεξαμενή ψήφων ήταν του πρώτου επιλαχόντα βουλευτής της ΝΔ Παναγιώτη Μελά. Για να το πετύχει ο μόνος τρόπος ήταν να παραιτηθεί και να του παραχωρήσει τη θέση του στη Βουλή. Με αντάλλαγμα να τον στηρίξει στις δημοτικές εκλογές. Κι αυτό όχι στα λόγια, αλλά εμπράκτως με την παρουσία του γιου του στο ψηφοδέλτιο.
Έτσι, μπόρεσε να συγκεντρώσει 15.753 ψήφους και να περάσει στο δεύτερο γύρο πίσω από το Γιάννη Μίχα ξεπερνώντας για 2.900 ψήφους τον Π. Μαντούβαλο, ο οποίος βρέθηκε να έχει απέναντι τους δύο γαλάζιους πολιτικούς. Μάλιστα, βρέθηκε να τον ψηφίσει στο δεύτερο γύρο, πιστεύοντας πως αυτό θα εκτιμηθεί από την ηγεσία της ΝΔ και θα επιστρέψει στο κόμμα.

@ Αυτή είναι η αλήθεια  με την παραίτηση Μιχαλολιάκου από βουλευτής το 2010  ή αν θέλετε το deal με τον Μελά, αλλά ουδείς το λέει δημόσια...