Latest News

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

"Λουκέτο" στο Θεατρικό Εργαστήρι Πειραιά! (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Την ώρα που ο Δήμος Πειραιά σπαταλά χιλιάδες ευρώ σε ανούσιες εκδηλώσεις και επικοινωνιακές προεκλογικές φιέστες, η Δημοτική Αρχή Πειραιά έβαλε...
ουκέτο στο Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου" προφασιζόμενος οικονομικούς λόγους. 
Την καταγγελία έκανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Ιωσήφ Βουράκης, ο οποίος έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

"Έχουμε κουραστεί να ακούμε τον απερχόμενο Δήμαρχο Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκο, να μας μιλάει για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. ‘Έργο που εκπλήρωσαν άλλοι, και να το χαρακτηρίζει ως φάρο πολιτισμού, τη στιγμή που μπαίνει λουκέτο στο μοναδικό θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Πειραιά. 
Η επίσημη «δικαιολογία» είναι ότι «το τελευταίο διάστημα επειδή δε λειτουργούσε, για λόγους οικονομίας, αποφάσισαν να το κλείσουν». Πρόκειται βέβαια για μια πολύ φτηνή δικαιολογία, καθώς ο Δήμος θα μπορούσε να έχει λάβει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση αποκλειστικά για τη δημιουργία και συντήρηση των θεατρικών εργαστηρίων, όπως προβλέπεται, αλλά η Δημοτική Αρχή αδιαφόρησε πλήρως.
Ταυτοχρόνως βέβαια, τεράστια ποσά σκορπίζονται για διαφημιστικούς – προεκλογικούς λόγους, σε μία προσπάθεια εντυπωσιασμού των δημοτών από τον Κύριο Μιχαλολιάκο. 
Δεν έχει καταλάβει όμως το εξής, ότι ο πολιτισμός εκτός από φάρους, χρειάζεται και κυψέλες, όπως είναι το θεατρικό εργαστήρι του Ε’ Διαμερίσματος Πειραιά, που είναι και το μοναδικό στην πόλη.
Είναι άδικο να στερούνται οι Πειραιώτες τέτοιους χώρους πολιτισμού.
Είναι άδικο για τον Πειραιά να διοικείται από έναν άνθρωπο που τον χαρακτηρίζει η παντελής έλλειψη παιδείας".

Μάλιστα ο Ιωσήφ Βουράκης πόσταρε και το σχετικό έγγραφο με την απάντηση του προέδρου της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας Θεόδωρου Σκορδίλη. 







@Αυτό εννοούσε ο Δήμαρχος όταν έλεγε πως θα δώσει έμφαση στον Πολιτισμό;