Latest News

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Συνελήφθη ύποπτος για τους πυροβολισμούς κατά των αστυνομικών στο Νέο Φάληρο

Ένας 60χρονος άνδρας, θεωρείται ο κύριος ύποπτος για την επίθεση με πυρά κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στις 9 Δεκεμβρίου κοντά στο γήπεδο Καραϊσκάκη...
στο Φάληρο.

Η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του 60χρονου μετά από ένταλμα Ανακριτικού Τμήματος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά και έχει σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του, όπως και κατά δύο ακόμη ατόμων, ενός 23χρονου και ενός 24χρονου, που φέρονται να είναι οι συνεργοί του συλληφθέντα, αλλά δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη.

Το περιστατικό είχε συμβεί στις 9 Δεκεμβρίου όταν τρία άτομα είχαν διαρρήξει ένα σπίτι στον Πειραιά αφαιρώντας από το εσωτερικό της κοσμήματα. Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, που μετέβησαν στο σημείο μετά από κλήση, εντόπισαν σταθμευμένο έξω από το σπίτι ένα Ι.Χ. Όταν ο 60χρονος αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών μπήκε στο αυτοκίνητο, ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε με επικίνδυνους ελιγμούς να διαφύγει.

Οι αστυνομικοί τούς καταδίωξαν και στην περιοχή κοντά στο γήπεδο Καραϊσκάκη το αυτοκίνητο εγκλωβίσθηκε και ακινητοποιήθηκε. Στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο οδηγός έκανε όπισθεν και αναπτύσσοντας ταχύτητα εμβόλισε μία υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συνοδηγός του οχήματος, που είχε μεταφερθεί στο πίσω κάθισμα, σημάδεψε με πιστόλι τον ένα αστυνομικό, ο οποίος τότε πυροβόλησε χωρίς να υπάρξει τραυματισμός και οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν.

Λίγο αργότερα, το όχημα εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή του Νέου Φαλήρου. Στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλεμμένα κοσμήματα, ρολόγια  και άλλα αντικείμενα, τα οποία αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.