Latest News

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Σε πανικό και σύγχυση ο Μιχαλολιάκος

Με φανερά τα σημάδια πανικού και σύγχυσης εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκος σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ...

την Τρίτη 18 Φλεβάρη 2014.

Σε ότι αφορά τα μεγαλεπήβολα έργα που ανέφερε δεν θα ασκήσουμε καμία κριτική, γιατί αυτό το πράττουν καθημερινά οιδημότες του Πειραιά εκδηλώνοντας την έντονη δυσαρέσκεια τους ως προς το έργο «βιτρίνας». Το παράδειγμα της αποξήλωσης της «Τερψιχόρης» που έγινε λόγω παραβατικότητας των …παππούδων και γιαγιάδων, είναι αντιπροσωπευτικό για το ποια συμφέροντα εξυπηρετούν τα έργα της σημερινής δημοτικής αρχής.
Είμαστε υποχρεωμένοι όμως να ασκήσουμε κάθε κριτική για θέματα που αφορούν την εργασία μας και την κακοδιαχείριση στα οικονομικά του δήμου, γιατί μπορεί να μην εμφανίζεται  στις πρώτες θέσεις των υποχρεωμένων δήμων ο Πειραιάς, αλλά αυτό είναι κάτι σαν το «πρωτογενές πλεόνασμα» της κυβέρνησης και οι επόμενες δημοτικές αρχές θα το βρουν μπροστά τους, όπως θα βρουν και το υπέρογκο ποσό των 8.000.000 ευρώ του leasing οχημάτων, που θα κληθούν να αποπληρώσουν. 


Μπορεί να προσπάθησε στη συνέντευξη ο Δήμαρχος Πειραιά να κρύψει την ένθερμη υποστήριξη του και την εφαρμογή της μνημονιακής και νεοφιλελεύθερης πολιτικής των «ομογάλακτων» του στην κυβέρνηση και του «ομοτράπεζου» του πρωθυπουργού, αλλά το αποκαλύπτουν οι εκατοντάδες συνάδελφοι εργαζόμενοι που αποχώρησαν από το δήμο, κατόπιν εκτελέσεως των μνημονιακών ανθρωποκτόνων μέτρων,  αντιμετωπίζοντας πρόβλημα επιβίωσης και τα αδιέξοδα της ανεργίας. (Ι.Δ.Α.Χ – συμβασιούχοι με ασφαλιστικά μέτρα, δημοτικοί αστυνομικοί και σχολικοί φύλακες).

Οι ψεύτικες υποσχέσεις που έδινε στους εργαζόμενους ότι κανένας δεν θα αποχωρήσει από το Δήμο Πειραιά και ότι με προσωπική του παρέμβαση, απειλώντας ακόμα και με την παραίτηση του, τα θέματα των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων θα λυθούν, ήταν μόνο για να βάλει τους εργαζόμενους στη λογική της ανάθεσης, του εφησυχασμού και του αποπροσανατολισμού από τις κινητοποιήσεις, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη και την απόγνωση των εργαζομένων.

Απαξίωσε υπηρεσίες και εργαζόμενους, επιβάλλοντας από πάνω τους, ειδικούς συμβούλους – εργολάβους (χαμηλών προσόντων) που αμείβονται από τον Πειραϊκό λαό με 25.000 ευρώ για εργολαβικές απ’ ευθείας αναθέσεις, αλλά ουσιαστικά και τυπικά την εργασία την πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του Δήμου.

Απαξίωσε και παρόπλισε, με σκοπό τη δωρεά σε άλλους δήμους, ένα αξιόμαχο στόλο οχημάτων αγορασμένο το 2004 για να προμηθευτεί καινούργιο, αντί του αστρονομικού ποσού των 8.000.000 ευρώ στην εποχή της κρίσης, της ανεργίας, των υποσιτισμένων, των αστέγων και των αυτοκτονιών.

Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Πειραιά προώθησε την «μαύρη εργασία» με εργαζόμενους «φαντάσματα» και ενοικιαζόμενους των προγραμμάτων μέσω Μ.Κ.Ο, την απλήρωτη υπερωριακή απασχόληση, την εκδούλευση, τον άνισο καταμερισμό εργασίας, την αναξιοκρατία και ρουσφετολογία τοποθετώντας με απόφασή του  προϊσταμένους και διευθυντές χωρίς να προχωράει σε νόμιμες κρίσεις μέσω του υπηρεσιακού συμβουλίουΕνώ δεν παρέλειψε να καταφύγει σε πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις εργαζομένων και συνδικαλιστών που δεν μπόρεσε να «χειραγωγήσει».

Ένα μεγάλο «λάθος» όμως που έκανε ο Δήμαρχος Πειραιά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε, ήταν να «μπερδέψει» τους καθημερινά μαχόμενους εργαζόμενους που παλεύουν για το δίκιο τους και τα δικαιώματα των εργαζομένων, με τους αυλοκόλακες που βρίσκονται σε προεδρεία Σωματείων του Δήμου οι οποίοι εμποτισμένοι στον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό και στην ιδιοτέλεια, έχουν συμβιβαστεί μαζί του και όχι μόνο καταλήψεις και απεργίες δεν κάνουν, όπως θριαμβευτικά επικαλέστηκε ο δήμαρχος Πειραιά, αλλά έχουν καταργήσει και τις Γενικές Συνελεύσεις και τις συνεδριάσεις των Δ.Σ. προκειμένου να παρέχουν «εργασιακή ειρήνη» στο «αφεντικό» τους.

Μπορεί τώρα μεγάλη μερίδα των εργαζόμενων να βρίσκεται σε «καταστολή»μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται τα εργασιακά τους δικαιώματα από τους μνημονιακούς υπηρέτες και να εκμεταλλεύεται η δημοτική αρχή και οι συμβιβασμένες ηγεσίες Σωματείων την οικονομική τους εξαθλίωση από τις περικοπές, τα χαράτσια και τους φόρους, αλλά την τελευταία τους λέξη οι εργαζόμενοι δεν την έχουν πει ακόμα.

Δεν πείθουν κανέναν οι επικοινωνιακές προσπάθειες του δημάρχου να παρουσιάσει ένα αχρωμάτιστο, ακομμάτιστο και αντιμνημονιακό πρόσωπο. Οι πράξεις του και η στάση του μιλάνε από μόνες τους. Οι εργαζόμενοι ξέρουν πολύ καλά ότι είναι υπέρμαχος των ιδιωτικοποιήσεων, των απολύσεων και κάθε μνημονιακού μέτρου που στρέφεται εις βάρος του κόσμου της εργασίας, εξυπηρετώντας τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Σύντομα οι εργαζόμενοι θα δώσουν την δική τους αγωνιστική και δυναμική απάντηση,ανατρέποντας την νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων και αυτούς που την εφαρμόζουν ή με τη στάση τους στηρίζουν.

Βασίλης Γκιτάκος
Αναδημοσίευση από το megalo-limani.blogspot.com