Latest News

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Ο Π. Βλαστός για τα "λευκά κελιά" της ΓΑΔΑ

Ξέσπασμα Βλαστού για την κράτησή του  Για τα "λευκά κελιά" στη ΓΑΔΑ μιλάει ο Παναγιώτης Βλαστός, ο οποίος έχει περάσει τη μισή ζωή του πίσω από τα κάγκελα των φυλακών...

της χώρας. 
Ο γνωστός από την υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός, ο οποίος έχει μεταχθεί από τις φυλακές Τρικάλων στην Αθήνα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη δίκη του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, που συνεδριάζει στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού.
Σε κατάσταση απελπισίας ο Παναγιώτης Βλαστός, που έχει συνδέσει το όνομά του με δύο θεαματικές απόπειρες απόδρασης, την πρώτη από τον Κορυδαλλό, όπου συμμετείχαν και κατηγορούμενοι των «Πυρήνων της Φωτιάς», τη δεύτερη με ελικόπτερο από τα Τρίκαλα, όπου τραυματίστηκε πέφτοντας, μίλησε για απάνθρωπες συνθήκες κράτησής του στη ΓΑΔΑ, καθώς από τις 16 Ιανουαρίου, που βρίσκεται εκεί, περνάει 24 ώρες το 24ωρο μόνος του σε «λευκό κελί», όπως το χαρακτηρίζει, όπου μια λάμπα τύπου «χειρουργείου» δεν σβήνει ποτέ, κάμερα παρακολουθεί και καταγράφει κάθε κίνησή του,ενώ δύο αστυνομικοί, που εναλλάσσονται με βάρδιες ανά 8ωρο, τον επιβλέπουν ανά πάσα στιγμή από το παραθυράκι της σιδερένιας πόρτας του.
Σε ένα ξέσπασμά του  στο δικαστήριο, όπου ζητούσε επανειλημμένως από τους δικαστές, όσο διαρκεί η δίκη του, εάν όχι απέναντι στον Κορυδαλλό, τότε «να κρατούμαι σε οποιαδήποτε φυλακή της χώρας, δεν με νοιάζει το πού», όπως λέει χαρακτηριστικά ?κάτι που και ο νόμος ορίζει?, άρπαξε μια καρέκλα και την πέταξε προς την έδρα, ζητώντας παράλληλα να τον μεταφέρουν, έστω, στο ψυχιατρείο κρατουμένων.
Ο Παναγιώτης Βλαστός, που φέρεται ως αρχηγός του «συνδικάτου του εγκλήματος» και εκτίει πολυετείς ποινές, δεν παριστάνει τον «άγιο», ωστόσο όπως είπε στη σύντομη συνομιλία μας «είμαι ο μοναδικός κρατούμενος στην Ελλάδα που κρατούμαι σε λευκό κελί. Ούτε ο Κάρλος το τσακάλι δεν είχε τέτοια αντιμετώπιση από τις Αρχές. Είχε και αυτός δικαιώματα. Ο νόμος τα ορίζει σαφώς και εγώ τα ξέρω. Οταν υπάρχει δικαστήριο σε βάζουν σε κοντινή φυλακή, για να έχεις επαφή με τους δικηγόρους σου και για να είσαι σε ήρεμη κατάσταση, να μπορείς να παρακολουθείς και να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου».