Latest News

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΣΟΚ! Εκτέλεσαν δημοσίως «ανεπιθύμητη» καμηλοπάρδαλη και την τάισαν στα λιοντάρια (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Παγκόσμια κατακραυγή έχει προκαλέσει η η εκτέλεση του 2χρονου Marious από τους υπεύθυνους του  ζωολογικού πάρκου της Κοπεγχάγης... στη Δανία.

Ο λόγος για μια υγιή καμηλοπάρδαλη για την οποία τις προηγούμενες μέρες είχε οργανωθεί εκστρατεία με τη συλλογή υπογραφών online ώστε να σωθεί το ζώο. Ακόμα και η προσφορά ενός ιδιώτη που άγγισε το ποσό των 680.000 δολαρίων δεν ήταν αρκετά για να σωθεί το ζώο.





Σε δήλωσή του στο CNN ο Bengt Holst , επιστημονικός διευθυντής στο ζωολογικό κήπο της Κοπεγχάγης ανέφερε " Οι καμηλοπαρδάλεις μας είναι μέρος ενός διεθνούς προγράμματος αναπαραγωγής , το οποίο έχει σκοπό την εξασφάλιση ενός υγιούς και υγιή πληθυσμού από τα συγκεκριμένα ζώα."
Ο Marious ήταν απλά υπεράριθμος, λόγω της αυξημένης αναπαραγωγής στο ζωολογικό πάρκο της πρωτεύουσας της Δανίας και έπρεπε να θανατωθεί! Σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο η διοίκηση του ζωολογικού κήπου αναφέρει ότι  δεν ήταν δυνατή η μεταφορά του σε άλλο αναγνωρισμένο ζωολογικό πάρκο για τους ίδιους λόγους, ενώ εξηγεί ότι απαγορεύεται από τους διεθνείς κανόνες να πωλούνται ζώα σε μη αναγνωρισμένα πάρκα, καθώς και η χορήγηση αντισυλληπτικών.
Η θανάτωση του Marious έγινε δημόσια, με ειδικό πιστόλι, μπροστά σε επισκέπτες του πάρκου, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Το κρέας του έγινε τροφή για τα σαρκοβόρα ζώα του πάρκου!