Latest News

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Επεισόδια με χημικά και ξύλο στο Σύνταγμα


Επεισόδια αυτή την ώρα στην οδό Φιλελλήνων μεταξύ ΜΑΤ και εκπαιδευτικών και σχολικών φυλάκων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί... ένα άτομο. 

Οι διαδηλωτές οι οποίοι βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο προσπάθησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα με τις δυνάμεις της αστυνομίας να τους απωθούν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.



Ένταση επικράτησε το πρωί και έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου έφτασαν καθηγητές, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και άλλοι εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν αλλά και ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να μπουν στο προαύλιο του υπουργείου ενώ άμεσα έφτασαν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις, διμοιρίες των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ, που τους απώθησαν- σύμφωνα με παριστάμενους έγινε και χρήση χημικών.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε 17 προσαγωγές. Ανάμεσα σε εκείνους που προσήχθησαν είναι και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης αλλά και δύο καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ. Και οι 17 αφέθηκαν ελεύθεροι λίγη ώρα μετά.