Latest News

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Δημοσκοπήσεις έως και την Παρασκευή πριν από τις εκλογές!


Τέλος σε μια αναχρονιστική ρύθμιση δίνεται επιτέλους με νομο που θα κατατεθεί στην Βουλή. Επι δεκαετίες, οι μόνοι που είχαν πρόσβαση σε δημοσκοπήσεις 15 ημέρες πριν από τις εκλογές ήταν οι πολιτικοί και όχι... οι πολίτες.

Αυτό σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, τελειώνει. Όπως ανακοίνωσε, αίρεται η απαγόρευση δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων για τις εκλογές. Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real ο υπουργός Εσωτερικών, I. Μιχελάκης, τις επόμενες μέρες το υπουργείο Εσωτερικών θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση για την αλλαγή του τρόπου εκλογής των ευρωβουλευτών και θα φέρει ρύθμιση με την οποία θα άρει την απαγόρευση δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων που ίσχυε 15 ημέρες πριν από τις εκλογές.

«Μέχρι και την Παρασκευή το βράδυ, θα επιτρέπονται οι δημοσκοπήσεις και το ίδιο θα ισχύσει και στον δεύτερο γύρο. Όταν αποφασίστηκε η απαγόρευση, το διαδίκτυο δεν είχε τη δυναμική που έχει σήμερα. Ο καθένας, παραμονές των εκλογών, υποστήριζε ό,τι ήθελε, με αποτέλεσμα να προκαλεί σύγχυση στην κοινή γνώμη. Αυτό το πράγμα πρέπει να αλλάξει» είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών τάχθηκε κατά μιας ενδεχόμενης στήριξης της ΝΔ στον Γιάννη Σγουρό για την περιφέρεια Αττικής: «Θα περιμένω τι θα αποφασίσει το κόμμα. Θεωρώ ότι η επιλογή Σγουρού είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί. Δεν έχει πετύχει στο έργο του. Είναι ένας κακός περιφερειάρχης».
@ Προφανώς δεν μιλάνε για τις δημοσκοπήσεις- μαϊμού που κυκλοφορούν κάτω στο λιμάνι