Latest News

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

"Πρωταγωνιστής" στην ίδρυση νέας κίνησης ο Σταύρος Θεοδωράκης

Πρωτοβουλία για τη δημιουργία πολιτικής κίνησης, η οποία θα κατέλθει στις προσεχείς ευρωεκλογές υπό την επωνυμία «Το Ποτάμι» αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος μάλιστα σε...
όσα είπε προς τους συνεργάτες του στον ιστότοπο protagon.gr το μεσημέρι της Τετάρτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για συμμετοχή του κόμματος και στις εθνικές εκλογές.

«Εγώ τώρα, δε θα πάω στην Ευρωβουλή. Δεν έχω ίσως και τα προσόντα. Καλά καλά δεν ξέρω ξένες γλώσσες. Θα μείνω λοιπόν στην Ελλάδα. Το τι θα κάνω θα εξαρτηθεί πάλι από εσάς. Αν πάμε καλά στις Ευρωεκλογές, μετά θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε και στις εθνικές εκλογές» είπε ο Στ. Θεοδωράκης ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο. 

Οπως επίσης έγινε γνωστό την Τρίτη θα γίνουν αναλυτικές ανακοινώσεις θέσεων και ονομάτων για «Το ποτάμι». 
 

Ο Στ. Θεοδωράκης, παρουσιαστής μεταξύ άλλων της εκπομπής έρευνας «Οι Πρωταγωνιστές» που προβάλλεται στο Mega αλλά και επί χρόνια συνεργάτης των «ΝΕΩΝ», ανακοίνωσε πως σταματάει την τηλεόραση και τη δημοσιογραφία καθώς και την ενεργό συμμετοχή του στον ιστότοπο protagon. gr. 

«Αποφασίσαμε να κάνουμε "Το Ποτάμι"» ανακοίνωσε και συνέχισε: «Ποιοι το αποφασίσαμε; Ανθρωποι με τα ίδια ερωτήματα. Επαγγελματίες της ζωής – νέοι στην πολιτική. Κανείς από εμάς δεν έχει υπηρετήσει σε υπουργεία, υφυπουργεία ή γραφεία αρχηγών. Φοιτητές, διανοούμενοι, οικονομολόγοι, εργάτες, καλλιτέχνες, άνεργοι, έμποροι, γιατροί, αρχιτέκτονες. Μια ομάδα που έχει μυαλό και δύναμη – τη δύναμη της λογικής και του δίκιου».
«Η ιδέα δεν είναι μόνο δική μου» σημείωσε ο Στ. Θεοδωράκης. «Κάθε πρωί, κάθε βράδυ, η δεύτερη φράση που λένε οι άνθρωποι που συναντώ είναι "τι θα κάνουμε;". Πολλές φορές η αφορμή είναι κάτι που έγραψα ή κάτι που έδειξα στην τηλεόραση. Αλλες πάλι είναι τα πρωτοσέλιδα, οι κυβερνητικές αποφάσεις και οι πολιτικοί καυγάδες. Ολοι σ’ ένα αδιέξοδο. Ακόμη κι αυτοί που έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν, μετά από δυο- τρεις κουβέντες αναρωτιούνται "έχουμε άλλη λύση;"».

Επιχειρώντας προφανώς να μεταφέρει την πλούσια εμπειρία του από τις τηλεοπτικές έρευνες στην πολιτική σκηνή αλλά και απηχώντας έναν πραγματισμό και μια κοινή λογική, ο Στ. Θεοδωράκης επεσήμανε τα κακώς κείμενα και τα παράλογα της Ελλάδας. 

«Θα το έχετε μάθει. Μέχρι και στα Τίρανα άρχισαν να πηγαίνουν έλληνες φοιτητές. Αντί λοιπόν να κάνουμε εδώ τις σχολές, δίπλα σε καλά, ισχυρά, δημόσια πανεπιστήμια, προτιμάμε να στέλνουμε τα παιδιά μας στη Ρουμανία» ανέφερε  και συνέχισε την απαρίθμηση:

«Ο κατάλογος με τα παράλογα είναι ατέλειωτος. Στο Λεκανοπέδιο της Αττικής έχουμε είκοσι στρατόπεδα. Γιατί; Πέρα από το να υπηρετούν τα παιδιά των υπουργών και των υποστηρικτών τους, σε τι άλλο χρησιμεύουν τόσα στρατόπεδα στην Αθήνα; Οι δικαστικές αποφάσεις καθυστερούν 5,7,10 χρόνια – οι φτωχοί δεν μπορούν να βρουν το δίκιο τους - και οι ελληνικές φυλακές είναι γεμάτες με προφυλακισμένους
».  

Είμαστε η χώρα με τα περισσότερα θανατηφόρα ατυχήματα στον δυτικό κόσμο. Τις περισσότερες καισαρικές. Τα περισσότερα φροντιστήρια. Και από την άλλη ανοίγουμε τα λιγότερα βιβλία, έχουμε τους λιγότερους εθελοντές αιμοδότες, τους λιγότερους πλέον, ευεργέτες. Και στο κέντρο της Αθήνας κάθε πρωί έχει δύο τουλάχιστον συγκεντρώσεις. Κλείνουν οι συγκοινωνίες, σταματά η ζωή, για να πιέσουν ποιον; Τον υπουργό που τους βλέπει πίσω από τα φιμέ τζάμια;» αναρωτήθηκε.
Ο ίδιος είπε ότι για τη χρηματοδότηση της κίνησης θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Μπαράκ Ομπάμα «που όταν πρωτοβγήκε παραμέρισε τους δυνατούς του χρήματος και ζήτησε τα λίγα δολάρια των πολλών. Εμείς ζητάμε από όλους "ένα μέχρι δέκα ευρώ"».