Latest News

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ποια οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Γερμανό πρέσβη- Τι λέει η προκήρυξη




Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην οικία του πρεσβευτή της Γερμανίας στο Χαλάνδρι, τα ξημερώματα της 30ής Δεκεμβρίου...

του 2013. Είναι η ίδια οργάνωση που είχε αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού τον Ιανουάριο του 2013.
Η οργάνωση έστειλε προκήρυξη στην εφημερίδα «Ποντίκι» η οποία εκτείνεται σε περισσότερες  από 20 σελίδες και πάνω από 12.000 λέξεις . Η  προκήρυξη βρέθηκε, έπειτα από σχετικό τηλεφώνημα, πίσω από συγκεκριμένο ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ στην περιοχή των Εξαρχείων, μέσα σε μια μοβ σακούλα.
Στο κείμενο εξαπολύεται επίθεση κατά του καπιταλιστικού συστήματος και γίνεται λόγος για «επαναστατικό πρόταγμα», το οποίο τροφοδοτείται από τις συνέπειες της κρίσης. 
Επίσης στην αρχή της προκήρυξης γίνεται αναφορά στην αυτοκτονία του Δ. Χριστούλα στην πλατεία Συντάγματος τον Απρίλιο του 2012, η οποία χαρακτηρίζεται ως πολιτική αυτοχειρία και έσχατη κραυγή μιας ολόκληρης κοινωνίας.
«Στη μνήμη λοιπόν αυτού του ανθρώπου που έδωσε τη ζωή του για να αφυπνιστούμε και να αγωνιστούμε ώστε να μην χαθούν κι άλλες ζωές αφιερώνουμε την ένοπλη επίθεσή μας κατά της οικίας του Γερμανού πρέσβη Βόλφγκανγκ Ντολτ στο Χαλάνδρι» αναφέρεται σχετικά.
Παράλληλα απευθύνουν προσκλητήριο για νέα «χτυπήματα» ειδικά κατά το εξάμηνο της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ επισημαίνοντας ότι «κινούμενοι σε αυτήν την κατεύθυνση, λοιπόν, απευθύνουμε νέο -ελπίζουμε πιο ηχηρό αυτή τη φορά- κάλεσμα προς όλες τις προλεταριακές – λαϊκές δυνάμεις του τόπου που κατανοούν την αναγκαιότητα αυτή να προχωρήσουμε άμεσα και χωρίς άλλες χρονοτριβές σε μια αντιευρωπαϊκή – αντικαπιταλιστική καμπάνια, μέσω ένοπλων επιθέσεων, διαδηλώσεων και συγκρούσεων, αλλά και στην από κοινού επεξεργασία ενός επαναστατικού προγράμματος ανατροπής και οικοδόμησης, το οποίο θα θέσει τις βάσεις για τη μελλοντική διατύπωση του «τι είναι και τι θέλει» του λαϊκού επαναστατικού μετώπου της εποχής μας. 
 Το εξάμηνο της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ προσφέρει -από κάθε άποψη- σημαντικές ευκαιρίες προς την κατεύθυνση αυτή. Ας τις εκμεταλλευτούμε».