Latest News

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Δίνει 500.000 ευρώ για τα "λαβωμένα" σχολεία της Κεφαλονιάς

Ο Ολυμπιακός θα επισκευάσει τα σχολεία της Κεφαλονιάς που «χτυπήθηκαν» από το σεισμό

Σίγουρα είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για τους δοκιμαζόμενους από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα του Εγκέλαδου κατοίκους της πανέμορφης Κεφαλονιάς, αρκεί να μην κολλήσει στα γρανάζια... 

της γραφειοκρατίας Την πρωτοβουλία να αναστηλώσει τα σχολεία στην Κεφαλλονιά που έχουν πληγεί από τον εγκέλαδο από κοινού με το Υπουργείο Παιδείας ανέλαβε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. 
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης επικοινώνησε με τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και του εξεδήλωσε την πρόθεση της ΠΑΕ να συμβάλει στην αναστήλωση τεσσάρων σχολείων με το ποσό των 500.000 ευρώ. 
 Την κίνηση επισημοποίησε με δήλωσή του στη σελίδα της ΠΑΕ ο πρόεδρός της, Βαγγέλης Μαρινάκης. «Ο Ολυμπιακός είναι δίπλα στους κατοίκους της Κεφαλλονιάς που δοκιμάζονται. Η αλληλεγγύη και η προσφορά είναι έννοιες στενά συνδεδεμένες με την ιστορία, τις αρχές και τις αξίες του συλλόγου μας. Είναι ανάγκη οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς να αισθανθούν ασφαλείς και να συνεχίσουν τα παιδιά τους απρόσκοπτα τις σπουδές τους. Για αυτό το λόγο αναλάβαμε την πρωτοβουλία να καλύψουμε το κόστος της ανακατασκευής των σχολείων που υπέστησαν ζημιές από τους πρόσφατους σεισμούς, προκειμένου γρήγορα και με ασφάλεια να επιστρέψουν οι μαθητές στα μαθήματά τους. Ο Ολυμπιακός αποδεικνύει με πράξεις ότι είναι η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα και μια από τις κορυφαίες στην Ευρώπη τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων». 
 Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έκανε άμεσα δεκτή την προσφορά, δηλώνοντας: "Η πρωτοβουλία και η χορηγία του Προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλη Μαρινάκη προς τον Δήμο Κεφαλλονιάς, για την ανακατασκευή των σχολικών κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές από τους αλλεπάλληλους σεισμούς που προκλήθηκαν στο νησί είναι αξιέπαινη γιατί ενισχύει έμπρακτα και σε σημαντικό βαθμό τις προσπάθειες της Πολιτείας, να συμπαρασταθεί στους πολίτες της Κεφαλλονιάς που δοκιμάζονται αυτές τις δύσκολες ημέρες. Στόχος όλων μας είναι να επιστρέψουν οι μαθητές το ταχύτερο δυνατό, σε ασφαλή σχολικά κτίρια..."
Σημειώνεται ότι τουλάχιστον σε τέσσερα σχολικά κτίρια έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής ζημιές από το σεισμό στην Κεφαλονιά.