Latest News

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Αυτοί είναι οι 49.000 δημόσιοι υπάλληλοι που κινδυνεύουν με απόλυση (ΓΡΑΦΗΜΑ)

Την πόρτα της εξόδου από το δημόσιο κινδυνεύουν να αντικρίσουν 49.000 δημόσιοι υπάλληλοι, αν έχουν διοριστεί με πλαστά δικαιολογητικά και παράτυπες διαδικασίες.
Ταυτόχρονα στις βασικές δεξαμενές προς αποχώρηση βρίσκονται...
όσοι έχουν παραπεμφθεί πειθαρχικά, οι κοπανατζήδες καθώς και απασχολούμενοι με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα οι οποίοι χάνουν τη δικαστική μάχη.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», στο μικροσκόπιο των ελέγχων βρίσκονται τρεις κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ενημέρωση των μελών της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Στην πρώτη ανήκουν 9.873 επιτυχόντες σε 49 προκηρύξεις του ΑΣΕΠ κατά τη χρονική περίοδο 2003-2009.

Δεύτερη μεγάλη κατηγορία αποτελούν οι 3.800 προσληφθέντες το 2011 στο Πυροσβεστικό Σώμα. Πρόκειται για 3.400 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και 400 υπαλλήλους ως πολιτικό προσωπικό. Έπειτα από καταγγελίες, έχουν εντοπιστεί 170 περιπτώσεις υποψηφίων οι οποίοι είχαν υποβάλει ψευδείς δηλώσεις σχετικά με την εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας τους...