Latest News

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Στον εισαγγελέα 14 νεαροί για τα επεισόδια στην Αθήνα

Στον εισαγγελέα για τα επεισόδια στο αντιφασιστικόΣτον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα οι 14 συλληφθέντες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην Πλατεία Συντάγματος και στο Μοναστηράκι κατά τη διάρκεια...
της αντιφασιστικής συγκέντρωσης.
Τα επεισόδια ξεκινήσαν μπροστά στο ξενοδοχείο Μ. Βρετανία, όταν διαδηλωτές, που συμμετείχαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση, επιτέθηκαν σε άτομο, με αποτέλεσμα να επέμβουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ.
Οι διαδηλωτές, μέσω της οδού Μητροπόλεως, έφτασαν στο Μοναστηράκι, όπου σύμφωνα με την Αστυνομία, έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.
Τότε επενέβησαν εκ νέου άνδρες των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν συμπλοκές και πολλοί από τους διαδηλωτές κατέφυγαν στον σταθμό του μετρό.
Σύμφωνα με καταγγελίες, τα ΜΑΤ εισέβαλαν στον σταθμό και έκαναν χρήση χημικών, προκαλώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα. Εκ μέρους της Αστυνομίας διαψεύεται ότι έγινε χρήση χημικών μέσα στον σταθμό.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προσήχθησαν άλλα είκοσι άτομα.
Κατά την διάρκεια προσαγωγής υπήρξε τραυματίας ο οποίος διακομίστηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς».
Σύμφωνα με τους εθελοντές διασώστες του Ερυθρού Σταυρού που του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες ο τραυματίας φαίνεται να φέρει κακώσεις σε διαφορά σημεία του σώματός του.