Latest News

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

To απίστευτο Secret Story ενός χαραμοφάη που ζει καλύτερα τώρα μέσα στην οικονομική κρίση!

Είναι δημόσιος υπάλληλος και δηλώνει πως περνάει καλύτερα τώρα με την οικονομική κρίση που σαρώνει τη χώρα. Αν θέλετε να μάθετε πως τα καταφέρνει, τότε διαβάστε την ιστορία:


"Κι όμως! Εγώ με την οικονομική κρίση περνάω καλύτερα ! Δεν είμαι ούτε πλούσιος, ούτε πολιτικός, ούτε έχω ενεχυροδανειστήριο χρυσού, ούτε είμαι Γερμανός που ζω στην Ελλάδα. Απλά, δεν ακολούθησα τις συμβουλές των γονιών μου.
Ποτέ δεν έκανα οικονομίες, δεν αγόρασα σπίτι ή εξοχικό για τα παιδιά μου, δεν πήρα στεγαστικό δάνειο, δεν αγόρασα μεγάλο αυτοκίνητο για να τους παρέχω ασφάλεια και άνεση, ξόδευα όλα μου τα χρήματα στα μπαρ, στις ταβέρνες, στα εστιατόρια, στα μπουζούκια, στα ρούχα και στα ταξίδια.
"Έφαγα" ακόμη και την κληρονομιά που μου άφησαν οι γονείς μου στη διασκέδαση και στην καλοπέραση. Στο σχολείο, όταν οι συμμαθητές μου διάβαζαν, εγώ έκανα κοπάνες και τελικά επειδή είχα μέσον (τότε δεν υπήρχε ΑΣΕΠ) διορίστηκα στο δημόσιο, ενώ αρκετοί απ ' αυτούς δεν βρήκαν ποτέ καλύτερη δουλειά ή τελικά απολύθηκαν. Με λίγα λόγια δεν ήμουν ποτέ αυτό που λένε νοικοκύρης και τελικά με την οικονομική κρίση και τα "δίκαια" μέτρα που έχουν ληφθεί, δικαιώθηκα ! Μπορεί να έχω υποστεί μείωση στον μισθό μου, αλλά αν τα βάλεις κάτω, περνάω πολύ καλύτερα !
Η "ΔΙΚΑΙΩΣΗ" του χαραμοφάη!
Έχουμε και λέμε λοιπόν... Μένω σε ένα καταπληκτικό σπίτι το οποίο πριν την κρίση δεν θα μπορούσα με τίποτα να το νοικιάσω, άσε που ο ιδιοκτήτης όποτε του δίνω το ενοίκιο στην ώρα του με κοιτάει στα μάτια, σαν να βλέπει την Μόνικα Μπελούτσι με μαγιό ! Έχω αγοράσει αυτοκίνητο με λίγα χρήματα μεταχειρισμένο μεν, αλλά πολύ καλύτερο απ ' αυτό που οδηγούσα προ κρίσης και βέβαια επειδή δεν έχω ακίνητη περιουσία και άρα τίποτα στο όνομα μου, δεν πληρώνω κανένα χαράτσι, ανήκω δηλαδή στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες ! Άσε που και η διασκέδαση έχει γίνει πιο φθηνή σε κάποια καταστήματα και ξενοδοχεία.
Και βέβαια όλ' αυτά τα χρόνια που οι συγγενείς και οι φίλοι μου έκαναν οικονομίες, πήραν δάνεια και δεν πούλησαν την κληρονομιά που τους άφησαν οι γονείς τους, για να αγοράσουν ένα σπίτι ή ένα οικόπεδο για την οικογένεια τους, τώρα βρίσκονται σε απόγνωση και κινδυνεύουν να χάσουν σπίτια, αυτοκίνητα, εξοχικά, όλα ! Ενώ εγώ, όχι μόνον δεν στερήθηκα τίποτα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά πέρασα καλά και τώρα περνάω καλύτερα !
Επειδή είμαι μεγαλόψυχος δεν θα τους αποκαλέσω κορόιδα, παρόλο που εκείνοι με χαρακτήριζαν μέχρι πριν από λίγα χρόνια ανεπρόκοπο, χαραμοφάη και "χαμένο κορμί", πρέπει όμως να τους πω, ότι στην Ελλάδα της κρίσης δεν ισχύει η γνωστή παροιμία "τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν", γιατί εγώ ούτε "μαγείρεψα" και βέβαια ούτε "πείνασα"! "
Η παραπάνω ιστορία που σας περιγράφω είναι πέρα για πέρα αληθινή και ταυτόχρονα εξοργιστική. Δεν είναι όμως απίστευτη! Μου τη διηγήθηκε ένας μάστορας που είχε έρθει στο σπίτι και συζητούσαμε για την κρίση και πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για τον κόσμο. Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ένας φίλος του, ο οποίος τελικά απέδειξε, ότι είμαστε τουλάχιστον Μ@......Σ !
Όταν μάλιστα ο γιος μου, με ρώτησε πριν από λίγες ημέρες, μπαμπά τι να γίνω όταν μεγαλώσω... Σκέφτηκα να του πω: Να γίνεις ένας τεμπέλης και μισός! Φυσικά και δεν του το είπα ποτέ, ελπίζω όμως στη γενιά του να "δικαιωθούν" οι νοικοκύρηδες, οι τίμιοι κι οι άξιοι άνθρωποι...*
* Ο συγκεκριμένος μπαμπάς που μας διηγείται αυτήν την απίθανη ιστορία, δεν ήθελε να δημοσιεύσουμε τ' όνομά του για ένα και μόνο λόγο. Το ίδιο κι εμείς. Πιστεύουμε πως στο δικό του πρόσωπο, το πρόσωπο του ανθρώπου που επέλεξε να "δημιουργήσει"  κάτι για τα παιδιά του, θα βρουν ν' "αναγραφέται" τ' όνομά τους...πολλοί γονείς που έχουν κοπιάσει για το καλό των δικών τους παιδιών...4yourfamily.gr