Latest News

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Μπάχαλο τις Εφορίες από ένα sms!

Ενα γραπτό μήνυμα σε χιλιάδες φορολογούμενους από άγνωστο αποστολέα έχει προκαλέσει νευρική κρίση στους εργαζόμενους στο...
Τμήμα Πρωτοκόλλου των Εφοριών, αφού καθημερινά κόσμος πηγαίνει στις ΔΟΥ προκειμένου να πάρει πίσω την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και την έκτακτη εισφορά. 
Σύμφωνα με το sms και τα δύο κρίθηκαν παράνομα και αντισυνταγματικά από το ΣτΕ.
Συγκεκριμένα το μήνυμα που «κυκλοφορεί» στα κινητά τηλέφωνα με άγνωστο αποστολέα αναφέρει: «ο Νόμος 3986/11 για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και την έκτακτη εισφορά, άρθρα 28 και 29, κρίθηκε παράνομος και αντισυνταγματικός. Δύνασαι να υποβάλλεις αίτηση επιστροφής παρακρατηθέντος ποσού στο Τμήμα Πρωτοκόλλου της εφορίας. Τελεσίδικη ημερομηνία, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014».
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μόνο στην Δ.Ο.Υ Παλαιού Φαλήρου από τις 15 Δεκεμβρίου έως χθες είχαν υποβληθεί περισσότερες από 1.100 αιτήσεις επιστροφής έκτακτων εισφορών, ενώ ακόμα και στους κόλπους των εφοριακών, πληροφορίες από την ΠΟΕ- Δ.Ο.Υ αναφέρουν πως περισσότεροι από 10.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί από συναδέλφους τους. Συνολικά μάλιστα, σε πανελλαδικό επίπεδο, οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν να έχουν υποβληθεί πάνω από 100.000 αιτήσεις.
Το υπουργείο Οικονομικών είναι ενήμερο για την κατάσταση, ήδη πριν τα Χριστούγεννα, αλλά επίσημη οδηγία στους εφοριακούς δεν έχει δοθεί για το πώς να χειριστούν την κατάσταση. 
Έτσι, το Πρωτόκολλο έχει πάρει φωτιά και οι υπάλληλοι δεν προλαβαίνουν να παραλαμβάνουν αιτήσεις στις οποίες θα πρέπει μάλιστα να απαντήσουν εγγράφως.