Latest News

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Αυτή είναι η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού που «ξηλώθηκε» για την άδεια στον Χρ. Ξηρό


Ήταν η πρώτη γυναίκα που έγινε διευθύντρια στις φυλακές Κορυδαλλού. Ακολουθώντας  τα βήματα του πατέρας της, η Μαρία Στέφη ανέλαβε το Μάρτιο του 2012 τη διοίκηση του μεγαλύτερου σωφρονιστικού καταστήματος 

της χώρας.


Η Μ. Στέφη, μητέρα δύο παιδιών, διορίστηκε στη διοίκηση των Φυλακών  καλούμενη να διαχειριστεί τα προβλήματα στη μεγαλύτερη ανδρική φυλακή της χώρας.
Ήδη, από τις πρώτες ημέρες στα νέα της καθήκοντα, αντιμετώπισε ένα σοβαρό επεισόδιο στη Δ' Πτέρυγα της φυλακής, μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων, το οποίο χειρίστηκε με επιτυχία. Έκτοτε, οι συνάδελφοί της την αποκαλούσαν "τσαούσα των φυλακών".
Η Μαρία Στέφη άρχισε να ασχολείται με τον χώρο των φυλακών μετά τη συμμετοχή της σε διαγωνισμό το 1993. Τότε δεν προσελήφθη αλλά δικαιώθηκε με δικαστική απόφαση το 1999 και ο διορισμός της υπολογίστηκε αναδρομικά από τις 31 Δεκεμβρίου του 1993.
Απόφοιτος του Παντείου (Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σπουδών), με μεταπτυχιακό στο Τμήμα Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, έχει συμμετάσχει σε προγράμματα εκπαίδευσης σωφρονιστικών υπαλλήλων, αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων και εφαρμογής μεταναστευτικής πολιτικής. Κατά τη διάρκεια της θητείας της ως υπαλλήλου του Τμήματος Διοίκησης στις φυλακές Κορυδαλλού ασχολήθηκε με την εκτέλεση ποινών καθώς και με θέματα αλλοδαπών (απελάσεις, μεταφορές, εκδόσεις, παραμονή με όρους στη χώρα), ενώ παλαιότερα ήταν επιφορτισμένη με μεταγωγές κρατουμένων.

Από χθες η Μ. Στέφη ξηλώθηκε και μετακινήθηκε σε άλλο κατάστημα κράτησης μέχρι να ολοκληρωθεί η Ένορκη Διοικητική Έρευνα οποία έχει διαταχθεί και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. Ήδη στους 17 αυξάνονται οι εμπλεκόμενοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στο «πάρτι» της Πρωτοχρονιάς μεταξύ του Χριστόδουλου Ξηρού και μελών των «πυρήνων της φωτιάς», αλλά και τις επισκέψεις του Ξηρού στην 1η πτέρυγα που κρατούνται μέλη των «πυρήνων».