Latest News

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΦΡΙΚΗ: Πέταξαν νεκρό βρέφος στα σκουπίδια και το περισυνέλλεξε απορριματοφόρο!

Το νεκρό βρέφος, ηλικίας μόλις 3 – 4 μηνών, πιθανότατα ασιατικής καταγωγής βρέθηκε νεκρό σε χωματερή της...

Λάρνακας! 
Από τα πρώτα δείγματα της εξέτασης προκύπτει ότι πιθανότατα το βρέφος ρίχτηκε σε κάδο απορριμάτων και κατόπιν περισυνελέγη από σκουπιδιάρικο, ενώ φέρει και μώλωπες, οι οποίοι έχουν μάλλον προκληθεί από το σκουπιδιάρικο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις 06.55 σήμερα το πρωί υπάλληλος του ΧΥΤΥ τηλεφώνησε στον Αστυνομικό σταθμό Αραδίππου και ανέφερε ότι είχε εντοπιστεί ένα βρέφος νεκρό.

Στο ΧΥΤΥ μετέβησαν άνδρες του ΤΑΕ Λάρνακας ενώ επιτόπου μεταφέρθηκε στη σκηνή και ιατροδικαστής, για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. Από τα πρώτα δείγματα της εξέτασης προκύπτει ότι πιθανότατα το βρέφος ρίφθηκε σε κάδο απορριμάτων και κατόπιν περισυνελέγη από σκουπιδιάρικο, ενώ φέρει και μόλωπες, οι οποίοι έχουν μάλλον προκληθεί από το σκουπιδιάρικο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για κοριτσάκι 3-4 μηνών, ασιατικής καταγωγής, το οποίο ήταν γυμνό με τραύματα στο σώμα του. Το βρέφος μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο, όπου σε λίγο η ιατροδικάστης Ελένη Αντωνίου θα διενεργήσει τη μεταθανάτια εξέταση στη σορό.

Δυστυχώς, πάγια και αποτρόπαια είναι η συγκεκριμένη πρακτική με μητέρες που αδυνατούν να συντηρήσουν τα παιδιά, φοβούμενες παράλληλα την κοινωνική κατακραυγή, ενώ το τελευταίο διάστημα παρόμοιες υποθέσεις που έχουν απασχολήσει τις κυπριακές αρχές είχαν να κάνουν με κοινοτικούς και μη ξένους υπήκοους.

Εν τω μεταξύ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης σε δηλώσεις προς το ΡΙΚ ανέφερε ότι καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες εντοπισμού της μητέρες του άτυχου βρέφους, με αναζητήσεις και σε νοσοκομεία. Προς το παρόν όμως οι αστυνομικές έρευνες βρίσκονται ακόμα στο σκοτάδι, ενώ αναζητούνται πληροφορίες πιθανών αυτοπτών μαρτύρων.