Latest News

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Στο κελί με οκτώ Σομαλούς ο Άγγελος Φιλιππίδης

Μιάμιση ώρα με το αυτοκίνητο νοτιοδυτικά της Κωνσταντινούπολης και στον δρόμο προς τη Σμύρνη βρίσκονται οι φυλακές του Μαλτεπέ. Οσοι τις επισκέπτονται ομολογούν ότι από τον...
τρόπο κατασκευής μέχρι τη διαδικασία του επισκεπτηρίου σού σπάνε το ηθικό. Μπορεί να μην είναι βρόμικες και οι δεσμοφύλακες να είναι ευγενικοί, όμως οι διαδικασίες είναι μια δοκιμασία διαρκείας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα,ο Αγγελος Φιλιππίδης, ανεξάρτητα από το πόσο βαριές κατηγορίες τον βαρύνουν, δεν θα περίμενε ποτέ ότι θα βρισκόταν σε ηλικία 50 ετών με 8 Σομαλούς στο ίδιο κελί τουρκικών φυλακών. Αν και μεγαλωμένος ως γιος επιχειρηματία, σπουδασμένος στο Κολλέγιο και σε αμερικανικά πανεπιστήμια, golden boy της γενιάς του, σκληρός, φιλόδοξος και αλαζόνας, τώρα περνά τις ώρες του διαβάζοντας αναλυτικά και επισταμένα το κατηγορητήριο που του παρέδωσε η Τουρκάλα δικηγόρος του κυρία Σεϊντά Γιλντιρίμ.

Ετοιμάζει την απολογία του και ξοδεύει όλο τον χρόνο του στην προετοιμασία των επιχειρημάτων που θα αντικρούσουν τις κατηγορίες.

Απομονωμένος στις φυλακές του Μαλτεπέ τις δύο τελευταίες εβδομάδες, ο άνθρωπος των πολιτικών φιλοδοξιών και των οικονομικών αξιωμάτων δεν έχει μετανιώσει για τίποτε απ’ αυτά που τον κατηγορούν ότι έχει κάνει. Αντίθετα, αυτό που μεταδίδει προς τα έξω είναι το αίσθημα της αδικίας για όσα του καταλογίζουν και του καταμαρτυρούν.
Οι φυλακές, όμως, είναι σκληρό πράγμα. Το να βλέπεις μέσα σε δύο εβδομάδες τους δικούς σου ανθρώπους, όπως τον αδελφό σου, όρθιος για μία ώρα και να μιλάς μέσω ενός τηλεφώνου που κάνει διακοπές δεν είναι και ό,τι καλύτερο για κάποιον που έχει ζήσει μέχρι τώρα όπως ο Αγγελος Φιλιππίδης. 

Ο ίδιος περιμένει όσο το δυνατόν πιο σύντομα την επιστροφή του στην Ελλάδα, ο χρόνος όμως θα εξαρτηθεί από σειρά εξελίξεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κατηγορητήριο μεταφρασμένο ταχυδρομήθηκε με διπλωματικό σάκο στην τούρκικη πλευρά μόλις στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις που είχε λάβει η οικογένειά του ότι θα βρισκόταν στην Τουρκική Δικαιοσύνη από το τέλος της προηγούμενης.