Latest News

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Συνελήφθη η σύζυγος και ο αδερφός του Γεράσιμου Γιακουμάτου

Συνελήφθη η σύζυγος του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου, Ελένη, καθώς διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις στον...
οίκο ευγηρίας που διατηρεί.

Η σύζυγος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμου Γιακουμάτου και ο αδερφός του Δημήτρης οδηγήθηκαν λίγο πριν τις 7 το απόγευμα στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικονομική αστυνομία, σε έλεγχο που πραγματοποίησε στον οίκο ευγηρίας «Άγιος Βασίλειος», τον οποίο διατηρούν στο Ψυχικό ο κύριος και η κυρία Γιακουμάτου, διαπίστωσε παραβάσεις φοροδιαφυγής.

Για την ίδια υπόθεση έχουν συλληφθεί επίσης καθώς η διαχειρίστρια και ο λογιστής του οίκου ευγηρίας «Άγιος Χαράλαμπος» στο Νέο Ψυχικό, στον οποίο η κα Θεοδώρου εμφανίζεται ως πρόεδρος και ο Δημήτρης Γιακουμάτος ως διευθύνων σύμβουλος.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ στην οικονομική αστυνομία έφτασαν από τον εισαγγελέα εντάλματα για τέσσερα πρόσωπα: την πρόεδρο της εταιρείας, τον διευθύνοντα σύμβουλο (αδερφός του κ. Γιακουμάτου), τον λογιστή και την υπεύθυνη λειτουργίας του οίκου ευγηρίας.

«Πρόκειται για μια μικρή φορολογική παράβαση για την οποία δεν κληθήκαμε ποτέ, ούτε ενημερωθήκαμε για να δώσουμε εξηγήσεις. Αυτό είναι το έγκλημα» δήλωσε ο Μάκης Γιακουμάτος.

Ο γαλάζιος βουλευτής και πρώην υπουργός λέει στους δημοσιογράφους, οι οποίοι τον καακλύζουν με τηλεφωνήματα, ότι θα δώσει λεπτομέρειες της υπόθεσης, μόλις η σύζυγός του φύγει από το Αυτόφωρο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκαν φορολογικές αποκλίσεις, για αυτό και διατάχθηκε η σύλληψή τους με την αυτόφωρη διαδικασία.

Ο δικηγόρος τους, Δημήτρης Αβαρκιώτης, μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι οι εντολείς του «αρνούνται τις κατηγορίες τις οποίες δεν γνωρίζουν ακόμη και δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα. Διαφωνούν με αυτό το σόου».