Latest News

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ελεύθεροι στο Λονδίνο Γριβέας - Βάτσικα

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους Γριβέας - Βάτσικα
Ελεύθεροι στο Λονδίνο κυκλοφορούν ο καταζητούμενος επιχειρηματίας Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, με την καταβολή χρηματικής εγγύηση 50.000 λιρών και αυστηρούς...
περιοριστικούς όρους. 
Την απόφαση αυτή έλαβε  η βρετανική δικαιοσύνη, μετά την εκτέλεση του διεθνούς εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε εις βάρος τους για την υπόθεση των «κόκκινων» δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Σύμφωνα με την απόφαση του ειρηνοδικείου του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο, στο οποίο παραπέμφθηκαν μετά τη σύλληψή τους από τη Σκότλαντ Γιαρντ, ο Κυριάκος Γριβέας και η Αναστασία Βάτσικα θα πρέπει να παραδώσουν τα διαβατήριά τους στις βρετανικές αρχές, ενώ θα είναι υποχρεωμένοι να εμφανίζονται σε αστυνομικό τμήμα της χώρας, τρεις φορές την εβδομάδα.
Η επόμενη παρουσία τους στο ειρηνοδικείο ορίστηκε στις 5 Φεβρουαρίου.
Ο συνόγορος του ζεύγους, που βαρύνεται με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, μίλησε νωρίτερα για «αρνητικό κλίμα» κατά των πελατών του σχετικά με όσα «διακινούνται στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης» τα οποία «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».
Οπως ανέφερε, οι δύο καταζητούμενοι εμφανίστηκαν οικειοθελώς ενώπιον των βρετανικών αρχών, με τις οποίες είχαν «προκαθορισμένο ραντεβού».
«Ο τόπος διαμονής του κ. Γριβέα και της κ. Βάτσικα ήταν γνωστός στις βρετανικές αρχές, τις οποίες οι ίδιοι είχαν ενημερώσει γραπτά και προφορικά. Σήμερα εμφανίστηκαν ενώπιόν τους σε προκαθορισμένο ραντεβού» δήλωσε.
«Σε σχέση με όσα διακινούνται στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης, θέλω να δηλώσω ότι, ενώ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δημιουργούν επικίνδυνα αρνητικό κλίμα σε βάρος των εντολέων μου για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, πριν κριθούν από τη Δικαιοσύνη, την οποία εμπιστεύονται. Ο κ. Γριβέας και η σύζυγός του είναι από τους επιχειρηματίες εκείνους που πέφτουν μαζί με τις επιχειρήσεις τους και αυτό θα αποδειχθεί κατά την πορεία των ερευνών. Δυστυχώς, μία εταιρεία με διεθνή δραστηριότητα και αναγνώριση, με δυναμική που ξεπερνούσε τα όρια της Ελλάδας, με ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης, καταστράφηκε παίρνοντας μαζί της ό,τι χτίζανε 20 χρόνια με σκληρή δουλειά», αναφέρει η γραπτή δήλωση του δικηγόρου.
Ο 50χρονος Κυριάκος Γριβέας και η 54χρονη Αναστασία Βάτσικα, είναι τα πρόσωπα από τα οποία ξεκίνησε η αποκάλυψη του σκανδάλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Οι κατηγορίες σε βάρος τους αφορούν άμεση συνέργεια στα κακουργήματα, που φέρονται ότι διέπραξαν ο πρώην πρόεδρος του τραπεζικού ιδρύματος Αγγελος Φιλιππίδης και τα μέλη της διοίκησης της τράπεζας που τους χορήγησαν τα επίμαχα δάνεια.
Συγκεκριμένα, το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται από τις δύο συμβάσεις ομολογιακών δανείων, τις οποίες το Τ.Τ. σύναψε στις 23 Μαρτίου και στις 12 Αυγούστου 2009 για ποσά 7.000.000 και 10.000.000 ευρώ αντίστοιχα, με την εταιρεία «C and C International», συμφερόντων των επιχειρηματιών Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα. Την υπόθεση αποκάλυψε ο πρόεδρος της Αρχής κατά της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα) αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Παναγιώτης Νικολούδης.