Latest News

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Μηνύσεις για τη μεταφορά των δικαστηρίων Πειραά

Μηνυτήρια αναφορά για τυχόν ευθύνες οποιoνδήποτε ενεπλάκησαν στη μεταβίβαση των 28 ακινήτων μεταξύ των οποίων και το κτίριο του πρώην Κεράνη στη...


λεωφόρο Θηβών, όπου θα μεταφερθούν τα δικαστήρια Πειραιά, όπως προαναγγέλλουν πως θα καταθέσουν δικηγόροι του Πειραιά.
Αυτό τουλάχιστον σημειώνει ο Γιάννης Καρδαράς σε ενημερωτικό σημείωμα που απέστειλε πριν λίγες ημέρες μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Αναλυτικά, ο Γ.Καρδάρας σημειώνει τα εξής:


"Όπως από το Σεπτέμβριο του 2013 αλλά και στη Γ.Σ. του ΔΣΠ στις 3/10/2013 είχα αναφερθεί στην ομιλία μου ότι οι πωλήσεις των 28 ακινήτων σε ιδιώτες και μεταξύ αυτών και του "ΚΕΡΑΝΗ"  που η πλειοψηφία της συνδικαλιστικής ηγεσίας μας (υπό την ηγεσία των κ.κ. Σ. ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ και Γ. ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΝΗ) προόριζε να μεταστεγαστούν τα Δικαστήρια, είχε ΟΣΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ (οικονομικού και πολιτικού).

Τέσσερις μήνες αργότερα μετά από παρεμβάσεις μίας ευρύτατης και πολύχρωμης ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ενώπιον του ΣτΕ και του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά και τις συνεχείς απευθύνσεις αναφορών προς τους Δημόσιους Φορείς, εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. ΠΡΑΞΗ 275/16-12-2013 του Ζ’ ΚΛΙΜΑΚΟΥ του ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ όπου το Ε.Σ. εξετάζοντας τις συμβάσεις παραχώρησης σε ιδιώτες και επαναμίσθωσης από το Ελληνικό Δημόσιο ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι οι παραχωρήσεις μεταβιβάσεις των 28 ακινήτων (και του ΚΕΡΑΝΗ) έγιναν
 Α) Κατά παράβαση των αρχών της διαφάνειας και της αμεροληψίας σε όλα τα στάδια της ελεγχόμενης διαδικασίας αφού μετείχαν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι εταιρείες θυγατρικές και απολύτως ελεγχόμενες από τους πλειοδότες διαγωνιζόμενους (ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕ-EUROBANK REAL ESTATE)!!!
Β) Η από 18/10/2013 γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων που ναι μεν είναι διεθνούς κύρους,  εντούτοις η γνωμοδότηση δεν είναι επαρκώς αιτιολογημένη ως προς το αν είναι ή όχι επωφελής για το Ελληνικό Δημόσιο!!!
Κατόπιν όλων των ανωτέρω ο υπογράφων και άλλοι συνάδελφοι θα καταθέσουμε ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ για τις τυχόν ευθύνες οποιωνδήποτε ενεπλάκησαν στη μεταβίβαση των 28 ακινήτων. Σε ό,τι αφορά τους Πειραιώτες Δικηγόρους αλλά και τους πολίτες, θα ζητήσουμε διερεύνηση ευθυνών όσων συμμετείχαν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο στη μεταστέγαση των Δικαστηρίων στου Ρέντη και κυρίως εκείνων που δίνουν εντολές και συνεχίζουν τις εργασίες με κοστολόγιο άνω του 1.000.000 ευρώ στου ΚΕΡΑΝΗ σπαταλώντας χρήματα των ελλήνων πολιτών μεσούσης της κρίσης για να αναδιαρρυθμιστεί ένα προορισμένο για ΚΤΙΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΩΝ σε ΚΤΙΡΙΟ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ. Είναι γνωστό ότι έχει εκδοθεί ΚΥΑ που επέχει θέση άδειας εντός 15 ημερών (!!! ενώ απαιτούνται άλλοι κτιριοδομικοί όροι, (πχ 500 klg ανά τ.μ. κλπ όπου υπάρχει συνάθροιης κοινού) για δημιουργία ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΩΝ ΕΝΩ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΝ στην αρχική σχεδίαση του ΚΕΡΑΝΗ.
Σας στέλνω περίληψη της απόφασης 275/2013 του Ζ’ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ του ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ.
ΣΧΟΛΙΟ:
Από τη μέχρι τώρα πορεία της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ αναδεικνύεται ότι όταν παλεύεις με συνέπεια  ένα θέμα που αφορά όλους τους δικηγόρους (σήμερα τα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ αύριο η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΦΠΑ μεθαύριο ο ΔΣΠ και ο αναδιανεμητικός του ρόλος προς τους συναδέλφους που δεν δύνανται να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές κλπ), σημασία δεν έχει να διακηρύσσεις ότι είσαι ανεξάρτητος και ακομμάτιστος και ότι έχεις αφήσει την κομματική σου ταυτότητα στο σπίτι όπως πρόσφατα μας πληροφόρησε ο κ. Γ. ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΝΗΣ.
Σημασία έχουν οι σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας που καλλιεργείς ανεξαρτήτως χρώματος και κομματικής ή ιδεολογικής ένταξης που πανθομολογουμένως επετεύχθη στη μη μεταστέγαση των Δικαστηρίων και η αποτελεσματικότητα, η φωνή και η ανάδειξη των προβλημάτων των Δικηγόρων αλλά και της Κοινωνίας, ανεξάρτητα από την εκάστοτε εξουσία (σημερινή και μέλλουσα) ξεφεύγοντας από τα ευχαριστήρια προς τους Υπουργούς και Πρωθυπουργούς".