Latest News

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Εγγύηση-ρεκόρ πλήρωσε ο Κοντομηνάς για να αφεθεί ελεύθερος

Ελεύθερος αφέθηκε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας. Το...
δικαστικό συμβούλιο συνεδρίασε προκειμένου να αποφασίσει για την τύχη του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, μετά την διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα που χειρίζονται την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για το αν ο κ. Κοντομηνάς θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερος.
Την προφυλάκιση του επιχειρηματία είχε ζητήσει η επίκουρη εισαγγελέας κατά της διαφθοράς κυρία Πόπη Παπανδρέου , ενώ ο ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ο κ. Κοντομηνάς με την επιβολή αυστηρών περιοριστικών όρων, όπως η καταβολή εγγύησης-«μαμούθ» ύψους 5 εκατ. ευρώ και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Με το βούλευμα 113/2014 το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας αποφαίνεται ότι ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς θα αφεθεί ελεύθερος αφού καταβάλει εγγύηση-μαμούθ ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ. Στον κ. Κοντομηνά επιβάλεται επίσης απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα.

Κατά πλειοψηφία 3-1 τα μέλη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών έλυσαν τη διαφωνία ανακριτή-εισαγγελέα υπέρ του ανακριτή.
Σε δήλωσή του, ο συνήγορος του επιχειρηματία Ηλίας Αναγνωστόπουλος ανέφερε ότι επικράτησε η λογική και ο νόμος και ότι στην πορεία των ερευνών θα φανεί ότι ο πελάτης του είναι αμέτοχος από κάθε ποινικό αδίκημα.

Ο Γρηγόρης Τσόλιας, έτερος συνήγορος του κ. Κοντομηνά, δήλωσε ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί δικαίωση για τον επιχειρηματία.