Latest News

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Αυτό με την "Πρωτεύουσα της Ορθοδοξίας" μην το αφήσεις έτσι, να πας να το κοιτάξεις, περαστικά....

Αν κάποιος "ακροατής" και μη πιστεύει ότι "φέτος οι Πειραιώτες γιόρτασαν τα καλύτερα Θεοφάνεια των τελευταίων είκοσι ετών", τότε καλό είναι να μην το αφήσει έτσι αλλά να πάει να...

το κοιτάξει!

Ούτε για πλάκα δεν μπορεί κανείς να λέει ότι ήταν λαμπερά τα φετινά Θεοφάνεια. Έχοντας το ανόητο επιχείρημα πως "μετά τον καθαγιασμό των υδάτων, η πόλη υποδέχθηκε τους επισήμους στο Δημοτικό μας Θέατρο, στο κόσμημα του Πειραιά, αν  και δεν επισκέφθηκαν τον Πειραιά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός".


Εκτός αν ζει σ' άλλη πόλη και βρίσκεται εκτός πραγματικότητας.

Η αλήθεια είναι ότι ο φετινός εορτασμός ήταν ο χειρότερος που έγινε τα τελευταία 20 χρόνια (και βάλε).
Η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία γύρισαν την πλάτη στην "πρωτεύουσα της Ορθοδοξίας"! Αγνόησαν τις προσκλήσεις του δημάρχου και πήγαν αλλού στον Αγιασμό των Υδάτων. Το ίδιο έκαναν και οι πολιτικοί αρχηγοί με εξαίρεση τον Πάνο Καμμένο. 
Για να μην αναφέρουμε και τον Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής που έφαγε πόρτα από δήμαρχο, ο οποίος, σύμφωνα με κύκλους του, δεν προσκάλεσε ούτε την 17Ν, καθώς προφανώς δεν γνώριζε πως κυκλοφορεί ελεύθερος ο Ξηρός.
Κατά τα λοιπά, από επίσημους φανταστείτε πως δεν παραβρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά ούτε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης που έχει έδρα λίγα μέτρα πιο μακριά.
Έτσι, φέτος η εξέδρα των επισήμων θύμιζε περισσότερο από ποτέ  συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου με καλεσμένους δύο τρεις τοπικούς βουλευτές.
Ούτε ο κόσμος δεν κατέβηκε στο μεγάλο λιμάνι, καθώς οι περισσότεροι πολίτες προτίμησαν να πάνε στην τελετή αγιασμού των υδάτων στην Πειραϊκή! 
Στον Πειραιά πήγαν κυρίως όσοι ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για τελείως διαφορετικά θέματα. 
Στα κάγκελα βρέθηκαν από εργαζόμενους στα Λιπάσματα μέχρι εκπαιδευτικούς και από αναρχικούς μέχρι ομοφυλόφιλους. Οι τελευταίοι, μάλιστα, έκλεψαν επικοινωνιακά την παράσταση με τα... φιλιά τους, επισκιάζοντας τον φετινό εορτασμό του Αγιασμού των Υδάτων.
 Αυτά έγιναν φέτος στην αποκαλούμενη "πρωτεύουσα της Ορθοδοξίας" κι αν κάποιος δεν κατάλαβε ότι ήταν ο χειρότερος εορτασμός καλύτερα να πάει να το κοιτάξει. Μην το αφήσει έτσι, γιατί θα χειροτερεύσει.

@ Σε κάθε περίπτωση, πάντως, περαστικά...