Latest News

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Μήπως να το πάρει αλλιώς ο "Άλλος Δρόμος";

Ερωτηματικά έχουν αρχίσει να προκαλούν οι μεθοδεύσεις ορισμένων στελεχών της δημοτικής παράταξης ο "Άλλος Δρόμος" που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ και εμφανίστηκε πρόσφατα στο Δήμο...


Κερατσινίου- Δραπετσώνας.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται από δημότες,  ο «Άλλος Δρόμος», η δημοτική παράταξη που ξεπήδησε μέσα από τους κόλπους της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Κερατσινίου Δραπετσώνας, με τις πράξεις και τις ενέργειες ορισμένων στελεχών του αποτελούν άλλοθι και δεκανίκι για τη μνημονιακή και αντεργατική δημοτική αρχή του Λουκά Τζανή που οδήγησε και οδηγεί στη φτώχεια και στην ανέχεια δεκάδες εργαζόμενους της πρώην δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης.
Ορισμένα στελέχη του «Άλλου Δρόμου» αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι τον δημόσιο διάλογο και ύστερα από τις καταιγιστικές δημοσιογραφικές αποκαλύψεις επιλέγουν τη λογοκρισία, τη σιωπή και τη φασιστική πρακτική απόκρυψης της αλήθειας και της κατασυκοφάντισης του δημοσιογράφου που έφερε το θέμα στην επιφάνεια.
Με τις πράξεις τους καλύπτουν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και του «ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ», το οποίο αποτέλεσε πολιτική επιλογή του Λουκά Τζανή στις διοικήσεις της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης και έμεινε μέχρι τέλους στην Κοινωφελή, εφαρμόζοντας κατά γράμμα την πολιτική του δημάρχου, ακόμα και όταν ο Συνασπισμός, που είχε στηρίξει την υποψηφιότητα Τζανή, αποφάσισε να την αποσύρει. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο στέλεχος ήταν ένα από τα στελέχη εκείνα, τα οποία είχαν σύρει τον ΣΥΝ στην απόφαση αυτή.
Τα έργα και οι ημέρες του εν λόγω στελέχους βρίσκονται καταγεγραμμένα στα επίσημα πρακτικά της Κοινωφελούς Επιχείρησης, αλλά και στις συνειδήσεις των εργαζομένων που βίωσαν στο πετσί τους την ανάλγητη συμπεριφορά του στελέχους της διοίκησης Τζανή και νυν του «ΆΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ». Αντί να υποστηρίξει το στέλεχος αυτό τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και να αγωνιστεί για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, κατέλαβε τα γραφεία των εργαζομένων στην Κοινωφελή και έδινε διαταγές στους εναπομείναντες εργαζόμενους, προκειμένου να προωθήσει και να εφαρμόσει κατά γράμμα τη μνημονιακή πολιτική Τζανή.
Την ίδια στιγμή, τρεις βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής της Β’ Πειραιά Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατέθεταν επερωτήσεις στην Ελληνική Βουλή για τους εργαζόμενους της ΔΗΚΕΠΑ, ενώ η τοπική υπηρεσία της Επιθεώρησης Εργασίας δεχόταν βροχή καταγγελιών.
Το συγκεκριμένο στέλεχος υπηρέτησε στις διοικήσεις της ΔΗΚΕΠΑ όταν γινόταν χορός αδήλωτης και μαύρης εργασίας, όπου ο δήμαρχος τη βάφτιζε «εθελοντική», όταν τα πολιτιστικά τμήματα του δήμου και το Κολυμβητήριο έβαζαν λουκέτο, και όταν 200 εργαζόμενοι βρίσκονταν στο δρόμο, αντιμέτωποι με τη λαίλαπα της ανεργίας, της οικονομικής εξόντωσης και της φτώχειας. Το στέλεχος όμως του ΣΥΡΙΖΑ και του «ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ» παρέμενε ακλόνητο στη θέση του, υπερασπιζόμενο την πολιτική Τζανή.
Οι διοικήσεις στις οποίες συμμετείχε το εν λόγω στέλεχος, ως πολιτική επιλογή Τζανή, αφού δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του μνημονιακού δημάρχου, βρέθηκαν πολύ γρήγορα στο στόχαστρο εισαγγελικών αρχών και των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για σωρεία ποινικών και διοικητικών παραβάσεων αλλά και για υπόγειες διαδρομές μαύρου χρήματος. Ήδη αναμένεται σε σύντομο διάστημα το πόρισμα του Λέανδρου Ρακιντζή, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διοικήσεις της ΔΗΚΕΠΑ θα παραπεμφθούν για τουλάχιστον πέντε κακουργήματα.
Όταν οι αποκαλύψεις αυτές ήρθαν στο φως, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και του «ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ» κατασυκοφάντησε με χυδαίο και προκλητικό τρόπο τον δημοσιογράφο που τις έφερε στο φως, χρησιμοποιώντας ακριβώς την ίδια επιχειρηματολογία του δημάρχου Λουκά Τζανή, όταν ο ίδιος δημοσιογράφος αποκάλυπτε το σκάνδαλο με τη δικηγορική εταιρεία στο δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας, κάτι που ο νυν δήμαρχος υποχρεώθηκε να τα μαζέψει άρον άρον. Είναι άραγε τυχαίο ότι το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και του «ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ» χρησιμοποιεί την ίδια φρασεολογία με τη φρασεολογία του δημάρχου για να συκοφαντήσει τον δημοσιογράφο; Ήδη ο δημοσιογράφος έχει καταφύγει στις αστυνομικές αρχές, ενώ αναμένεται να καταθέσει και μήνυση εναντίον του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και του «ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ» για δημόσια προσβολή προσωπικότητας.
Η δημοτική παράταξη «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», αντί να απαντήσει ευθέως για τους λόγους που προστατεύει και υποθάλπει ένα στέλεχός του που αποτέλεσε πολιτική επιλογή Τζανή και που οι διοικήσεις στις οποίες συμμετείχε βρίσκονται στο στόχαστρο εισαγγελικών και δημόσιων ελεγκτικών αρχών, απορρίπτει τον δημόσιο διάλογο και διαγράφει από την ηλεκτρονική του σελίδα οποιοδήποτε αποκαλυπτικό στοιχείο αφορά στο συγκεκριμένο θέμα.
Την ίδια στιγμή όμως που τηρεί σιγή ιχθύος και απλώνει ένα δίχτυ προστασίας γύρω από το στέλεχός του που ήταν πολιτική επιλογή του μνημονιακού και αντεργατικού δημάρχου Τζανή, αφήνει σε κοινή θέα τις συκοφαντικές και δυσφημιστικές αναρτήσεις του στελέχους του κατά του δημοσιογράφου που αποκάλυψε τα γεγονότα και οι οποίες αναρτήσεις αποτελούν φερέφωνα της επιχειρηματολογίας Τζανή".