Latest News

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Ν. Βλαχάκος: "Η θυσία του αδερφού μου θα σηματοδοτεί πάντα την αντίσταση"

Συγκινητική ήταν η ομιλία του Νίκου Βλαχάκου στην επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του αδερφού του, Πειραιώτη ήρωα των Ιμίων Παναγιώτη Βλαχάκου στον ανδριάντα του στην Πλατεία Κων. Καραμανλή.
Ο...  
Νίκος Βλαχάκος σημείωσε στο χαιρετισμό του:
«Ο λευκός εποχιακά Γενάρης του ‘96, έγινε μαύρος ψυχικά και συναισθηματικά για την πατρίδα μας, τραυματίζοντας το γόητρο και την υπερηφάνεια των Ελλήνων.
Λαβωμένο το φιλότιμο των Ενόπλων Δυνάμεων από την απαξίωση τους σε μια κρίσιμη στιγμή για την εδαφική μας ακεραιότητα, αφού παραγκωνίστηκε σε ρόλο θεατή, εξαιτίας της υπεροψίας κάποιων και αυτοί οι κάποιοι έχουν ονοματεπώνυμα και τους γνωρίζουμε όλοι.
Μία πολιτική ηγεσία που ολιγώρησε στη λήψη αποφάσεων στο να φυλάττουν Θερμοπύλες, οδήγησε στην ηρωική θυσία τριών εξαίρετων αξιωματικών που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελλάδα μας.
Ήρωες είναι όχι γιατί σκοτώθηκαν, αλλά γιατί έπεσαν στο καθήκον τους προς την πατρίδα.  
Σήμερα, οικονομικοί επίβουλοι θέλουν να αγκαλιάσουν αυτοί το γαλανό απέραντο Αιγαίο μας, αφού η επόμενη ημέρα της 31ης Ιανουαρίου 1996, οδήγησε σε νέο γεωγραφικόπολιτικό καθεστώς τα Ίμια, αρχικά σε γκρίζες ζώνες, αργότερα σε αδέσποτα εδάφη και τελευταία σε μια ιδιόρρυθμη διατύπωση. Θέλω να το θυμόσαστε όλοι : κυριαρχία μη καθορισμένη.
Ιανουάριος 2014 και ο βάρβαρος γείτονας δημιουργεί και πάλι ένταση στο Αιγαίο μας, αποσκοπώντας σε οικονομικά ληστρικές διεκδικήσεις και αναπνοές.
Είμαι βέβαιος ότι, η θυσία του αδερφού μου και των άλλων δύο ηρώων θα σηματοδοτεί πάντα την αντίσταση σε κάθε ύποπτο βλέμμα, που θέλει να υποτάξει την κοιτίδα του πολιτισμού, την Ελλάδα μας.
Κλείνοντας, θέλω να στείλω ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: αριθμητικά  ήμασταν πάντα λίγοι απέναντι σε πολλούς, όμως είμαστε Έλληνες.»
Τονίζεται πως τα χρήματα που θα διέθετε ο Δήμος Πειραιά για να προσφερθεί καφές, μετά την επιμνημόσυνη δέηση, παράκληση της οικογένειας Βλαχάκου είναι να δοθούν σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες του Πειραιά.