Latest News

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ: Με κρατική επιχορήγηση χτίστηκε ο "ξενώνας" του Λιάπη στην Ευρυτανία


Νέα «βόμβα»: Με κρατική χρηματοδότηση η βίλα Λιάπη στην Ευρυτανία; Με κρατική χρηματοδότηση φέρεται να μετατράπηκε το οίκημα της οικογένειας Λιάπη στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας σε «Βίλα». 
Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτεται...
από δημοσιεύματα στις εφημερίδες «Πρώτο Θέμα» και «Έθνος της Κυριακής»!   
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο Λιάπης και οι συνιδιοκτήτες του κτιρίου αξιοποίησαν κοινοτικά κονδύλια με κρατική συγχρηματοδότηση  για την δημιουργία μονάδων αγροτουρισμού, προκειμένου να  γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, αλλά υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν πράγματι λειτούργησε σαν ξενώνας το κτίριο και για πόσο χρονικό διάστημα (ο νόμος απαιτεί να μην αλλάξει χρήση πριν μία δεκαετία). Ορισμένοι κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν επίσης, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha,  ότι δεν θυμούνται την προσέλευση τουριστών  που να δήλωναν ότι  διέμεναν στο οίκημα της οικογένειας Λιάπη,        
Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, ο πρώην υπουργός ήταν «νόμιμος», καθώς η λειτουργία της επιχείρησης σταμάτησε όντως το 2002 (έχοντας ξεκινήσει το 1992), αλλά τίθεται ηθικό ζήτημα.
Μάλιστα, στην συγκεκριμένη  υπόθεση εμπλέκεται και ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην νομάρχης Ευρυτανίας  κ. Κοντογεώργος, επειδή η αξιοποίηση των κονδυλίων έγινε μέσω της νομαρχιακής εταιρείας «Ευρυτανία Α.Ε.» στην οποία ήταν επικεφαλής. Για την ίδια εταιρεία βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα για δάνειο το οποίο είχε λάβει και το οποίο φέρεται να ζημίωσε την πρώην νομαρχία Ευρυτανίας, ενώ στον ίδιο έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, μέχρι να κρίνει ο Εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αν θα έρθει η υπόθεση στο ακροατήριο (ο κ. Κοντογεώργος ζήτησε την άρση της ασυλίας  του) ή αν θα τεθεί στο αρχείο.                          
 Ο πρώην νομάρχης Ευρυτανίας  υποστήριξε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ότι η υποχρέωση διατήρησης του οικήματος ως τουριστική επιχείρηση ήταν επί δεκαετία και ότι αυτό αποτελούσε όρο του προγράμματος, αλλά δεν γνωρίζει λεπτομέρειες για το διάστημα μετά το 1993 (όταν έφυγε από τη διοίκηση της εταιρείας).       
Όπως πρόσθεσε, ο  κ. Λιάπης δεν ήταν ο μοναδικός ιδιοκτήτης του ξενώνα και εκπρόσωπος της επιχείρησης ήταν ο αδελφός του.