Latest News

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Μανιάτικη βεντέτα Μιχαλολιάκων κάτω στον Πειραιά - Πως θα επηρεάσει τις δημοτικές εκλογές του 2014

Σε μανιάτικη βεντέτα φαίνεται πως εξελίσσεται η αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου και αργηγού της Χρυσής Αυγής του προφυλακισμένου Νίκου Μιχαλολιάκου. 
Ο καβγάς...
ξεκίνησε με την επικοινωνιακή απαγόρευση της διανομής τροφίμων μόνο για Έλληνες τις παραμονές Χριστουγέννων στην πόλη (έγινε κανονικά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής).
Τώρα ήρθε η "πόρτα" στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ακροδεξιού κόμματος από την εξέδρα των επισήμων στην τελετή Αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά. 
Η κόντρα συνοδεύτηκε με εκατέρωθεν δηλώσεις που δείχνουν πως υπάρχει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών. 
Το ενδιαφέρον είναι να δούμε πως αυτό θα αποτυπωθεί στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές. Απλώς να πούμε πως η οριακή εκλογή του νυν δημάρχου το 2010 έγινε και με ψήφους της Χρυσής Αυγής που δεν είχε κατεβάσει τότε υποψήφιο. Βέβαια στο δεύτερο γύρο πήρε και κάποιους ψήφους από κόμματα της λεγόμενης αριστεράς, κυρίως από ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ.
 Από τότε τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής έχουν εκτοξευτεί, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα της διπλής εκλογής αναμέτρησης του 2012, αλλά και όλες οι δημοσκοπήσεις που κάνουν λόγο για διψήφιο ποσοστό στον Πειραιά. 
Αυτό το ποσοστό φαίνεται πως φαίνεται να χάνεται οριστικά για το Δήμαρχο Πειραιά μετά την κόντρα με τη Χρυσή Αυγή και ίσως να αποδειχθεί καθοριστικό για την εκλογή της νέας δημοτικής αρχής της πόλης. 

@ Μιλάμε για τη μανιάτικη βεντέτα στον Πειραιά με φόντο τις δημοτικές εκλογές του 2014