Latest News

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Αυτοί είναι οι 17 δήμοι από τους οποίους θα ξεκινήσουν οι πρώτες απολύσεις του 2014

Αυτοί είναι οι 17 δήμοι από τους οποίους θα ξεκινήσουν οι πρώτες απολύσεις του 2014
Στο "κόκκινο" βρίσκονται τουλάχιστον 18 επιχειρήσεις σε 17 δήμους ολόκληρης της χώρας οι οποίες στηρίζονται σε χρήματα των δήμων και δεν έχουν...
κανένα έσοδο. 
Από τους δήμους αυτούς θα ξεκινήσουν οι μετακινήσεις υπαλλήλων, αλλά και απολύσεις προσωπικού, σύμφωνα με το «Έθνος», που δημοσιεύει τη λίστα με τους 17 δήμους που παρά την εξυγίανση που επιχειρήθηκε δεν κατάφεραν να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους.

Οι απολύσεις προσωπικού θα προσμετρηθούν στις 11.400 υποχρεωτικές απομακρύνσεις από το Δημόσιο που πρέπει να υλοποιηθούν μέσα στο 2014.

Υπολογίζεται ότι οι 17 δήμοι διατηρούν 18 δημοτικές επιχειρήσεις εκ των οποίων το 60% αφορούν σε  κοινωφελείς εταιρείες των δήμων που διέπονται από ειδικό καθεστώς, λόγω «Καλλικράτη».

Η λίστα έχει ως εξής:


Πρώτος στη λίστα ο δήμος Καλαμαριάς του οποίου τα έξοδα υπερβαίνουν κατά 83% τα έσοδα του 2013. Ακολουθεί ο δήμος Περάματος (71% υπέρβαση), ο δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος με υπέρβαση κατά 19 εκατ. ευρώ, ο δήμος Θάσου, ο δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας, οι δήμοι Φυλής και Κορυδαλλού, ο δήμος Γορτύνας στο Ηράκλειο της Κρήτης και οι δήμοι Κοζάνης και Σκιάθου. Στη λίστα βρίσκεται ακόμα ο δήμος Αχαρνών, Αμαρουσίου, Κορδελιού-Ευόσμου, Πέλλης, Περάματος, Πύλης Τρικάλων, Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς-Μουρεσίου.

Στους παραπάνω δήμους θα εφαρμοστεί πρόγραμμα περικοπών, κυρίως σε έξοδα για πολιτιστικές εκδηλώσεις κλπ, αλλά και πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των δομών, απ' όπου θα προκύψει και το πλεονάζον προσωπικό το οποίο θα πρέπει να μετακινηθεί σε άλλους δήμους.

Στην περίπτωση που ο εργαζόμενος αρνηθεί τη μετακίνηση, όπως προβλέπεται από το νόμο, απολύεται αυτόματα.