Latest News

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Τέσσερις συλλήψεις για το "περίεργο" ναυάγιο του πλοίου "Nour M" στο λιμάνι της Ρόδου

«Δεν υπάρχει ρύπανση από την ημιβύθιση του Nour M»Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για την υπόθεση του ναυαγίου του "Nour-M" που βυθίστηκε  στο λιμάνι της Ρόδου...
την Παρασκευή
Το πλοίο που μετέφερε παράνομα μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών, τα οποία προορίζονταν για εμπόλεμες περιοχές της Μεσογείου, είχε εντοπιστεί και δεσμευτεί από το Λιμενικό στις 8 Νοεμβρίου
Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της προανάκρισης, συνελήφθη η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας για ηθική αυτουργία. Επίσης συνελήφθησαν, ο πλοίαρχος, ο υποπλοίαρχος και ο Α' μηχανικός κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης, που εκδόθηκαν από την ανακρίτρια Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορίες που βαρύνουν το πλήρωμα είναι πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια, διακεκριμένη φθορά ξένης περιουσίας, υποβάθμιση θαλάσσιου περιβάλλοντος και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.

Πάντως, δεν υπάρχει προς το παρόν καμία ρύπανση στον θαλάσσιο χώρο του λιμανιού της Ακαντιάς στη Ρόδο, όπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος», η οποία ανέλαβε όλα τα προβλεπόμενα και ενδεικνυόμενα μέτρα για την αποφυγή ρύπανσης από το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου «Nour M».