Latest News

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Ποιος είναι ο εφοπλιστής Ανδρέας (Κίκος) Μαρτίνος - Τι είπε για την απόπειρα απαγωγής στη Βούλα


 Ο 33χρονος εφοπλιστής Ανδρέας (Κίκος) Μαρτίνος, γιος του Αντρέα Μαρτίνου ακολουθεί κάθε μέρα μια συγκεκριμένη διαδρομή. Πηγαίνει δύο φορές την ημέρα από το...


γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας της οικογένειας «Μινέρβα» στη Βούλα στο Καβόυρι για φαγητό. Σ' αυτήν τη διαδρομή τον σταμάτησαν δύο αυτοκίνητα. Το ένα του έκλεισε το δρόμο από μπροστά και το άλλο από πίσω. Ο ίδιος, που επέβαινε σε ένα AUDI QUATRO και με αστραπιαίες κινήσεις κατάφερε να εμβολίσει το πίσω όχημα και να διαφύγει. Στη συνέχεια ο εφοπλιστής ανέπτυξε ταχύτητα και έφτασε στα γραφεία της ναυτιλιακής του εταιρείας, απ' όπου και ενημέρωσε την αστυνομία για το συμβάν.
Ο εφοπλιστής κατέθεσε στην αστυνομία καρέ- καρέ το περιστατικό. «Οδηγούσα το αυτοκίνητο μου στην οδό Αιόλου. Ξαφνικά μου έκοψε τον δρόμο ένα λευκό βαν. Ολα έγιναν πολύ γρήγορα. Από μέσα βγήκαν τρεις άνδρες, οι οποίοι φορούσαν κουκούλες και γάντια. 
Οι δύο κρατούσαν όπλα, τα οποία δεν ήταν πιστόλια, ενώ ο τρίτος με ένα αντικείμενο προσπάθησε να σπάσει το τζάμι του οδηγού, χωρίς να τα καταφέρει. 
Αμέσως έβαλα όπισθεν, χτύπησα το αυτοκίνητο των δραστών που με ακολουθούσε και έτσι κατάφερα να ξεφύγω», είπε στην κατάθεσή του. 
Ο εφοπλιστής συνοδευόμενος από αστυνομικούς ακολούθησε το πρωί της Παρασκευής τη χθεσινή διαδρομή του, προκειμένου να θυμηθεί την παραμικρή λεπτομέρεια, η οποία μπορεί να οδηγήσει τις αρχές στα ίχνη των επίδοξων απαγωγέων. 
Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει εξονυχιστικά μαρτυρίες και υλικό από κάμερες ασφαλείας και κυκλοφορίας της περιοχής όπως και τα δύο καμμένα αυτοκίνητα που έφεραν πλαστές πινακίδες.

Ποιος είναι ο Κίκο Μαρτίνος. 


Η οικογένεια του δραστηριοποιείται στην ναυτιλία με τρεις εταιρίες. Την «Thena Μaries» με στόλο 34 δεξαμενόπλοιων και 11 πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου, την «Minerva Marine» με 31 δεξαμενόπλοια και 1 πλοίο ξηρού φορτίου και της «East Med» με 30 bulk carriers. [via Σιβυλλα]

Ο Κίκο αν και ήταν ένα μάλλον ζωηρό αγόρι στα εφηβικά και πολύ νεανικά του χρόνια εξελίχθηκε σε σοβαρό παράγοντα της ναυτιλίας μας. Ένας νεαρός πλοιοκτήτης που όλοι περιβάλλουν με εκτίμηση και σεβασμό. Τον Ιούνιο του 2009, μετά από 2 χρόνια σχέσης, παντρεύτηκε την όμορφη ξανθιά Μαρίνα κόρη του μεγαλοεφοπλιστή Γιώργου Λιβανού και τις Λήτας Βοϊβόδα (η άλλη κόρη του ζεύγους Λιβανού Αριέττα έχει παντρευτεί το γιο του Βαρδή και της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, Γιώργο). 
Ο γάμος του Κίκο και της Μαρίνας έγινε στο Λονδίνο όπου έχει ζήσει για αρκετό καιρό η κόρη του μεγαλοεφοπλιστή και θείου της Χριστίνας Ωνάση (η Τίνα Ωνάση και η Ευγενία Νιάρχου ήταν οι αγαπημένες αδερφές του Γιώργου Σ. Λιβανού).
Ο Κίκο Μαρτίνος πριν παντρευτεί τη Μαρίνα Λιβανού ήταν περιζήτητος εργένης. Βάφτισαν τον μονάκριβο γιο τους, τον Αύγουστο του 2010, στην Κορωνίδα. Πρόκειται για τo ιδιωτικό νησί που βρίσκεται μια ανάσα από τις Σπέτσες και ανήκει στην οικογένεια Λιβανού. 

Ο Κίκο και η Μαρίνα ζουν μια απλή καθημερινή ζωή. Εκείνος πηγαίνει στο γραφείο του στην Βούλα, κάνει ταξίδια στο εξωτερικό για επαγγελματικές υποχρεώσεις όταν χρειάζεται. 
Η Μαρίνα λατρεύει την τέχνη. Ασχολείται με το ελληνικό παράρτημα της Gagosian Gallery την οποία άνοιξε πριν μερικά χρόνια στο Κολωνάκι.
 Ο πατριάρχης της ελληνικής ναυτιλίας Περικλής Παναγόπουλος, μόνιμος κάτοικος Καβουρίου, όπως και οι Μαρτίνοι, έπεσε στα χέρια των απαγωγέων του στη συγκεκριμένη περιοχή πριν μερικά χρόνια.

Ο Κίκο Μαρτίνος, ακριβώς όπως και ο κ. Παναγόπουλος, δεν ανήκει στην κατηγορία των επιχειρηματιών οι οποίοι συνοδεύονται από κουστωδίες bodyguards. Ο νεαρός, δυναμικός εφοπλιστής δεν διαθέτει καν οδηγό.

Ο γονείς του Κίκο, Ανδρέας και Αλεξάνδρα Μαρτίνου, απέκτησαν τρία παιδιά, την Αταλάντη, τον Κίκο και την Αλίκη. Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου είναι η αντιπρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Ο θείος του Ανδρέα, Ντίνος Μαρτίνος, θεωρείται διεθνούς επιπέδου κολλεξιοναίρ. Οι συλλογές έργων τέχνης της οικογένειας Μαρτίνου είναι εξαιρετικές. Γεμάτες με σπάνια έργα, παγκοσμίου εμβέλειας εικαστικών. Οι καλλιτεχνικές ανησυχίες έχουν «επεκταθεί» και στα νεαρότερα μέλη της οικογένειας. Η μικρότερη αδερφή του Κίκο, Αταλάντη Μαρτίνου, δραστηριοποιείται στο χώρο της τέχνης, κάνοντας σημαντικές δουλειές στην Νέα Υόρκη. Έργα τέχνης κοσμούν το σαλέ του Ντίνου Μαρτίνου το οποίο αγόρασε στο St. Moritz. Ιδιοκτήτης του ήταν κάποτε ο Σάχης της Περσίας. Οι Μαρτίνοι, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα τέχνης, βρίσκονται στην ομάδα των θερμών «υποστηρικτών» του Μουσείου Μπενάκη.

Ο Θανάσης Μαρτίνος (πατέρας της βουλευτού της ΝΔ Γεωργίας Μαρτίνου) λίγα χρόνια πριν παραχώρησε τη θαλαμηγό και ένα μικρότερο συνοδευτικό σκάφος για να ξεναγήσει την βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας.