Latest News

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Ποιοι υπάλληλοι φεύγουν από τους Δήμους

 Τουλάχιστον 5.000 δημοτικοί υπάλληλοι θα βγουν άμεσα σε διαθεσιμότητα και κινδυνεύουν με απολύσεις. Οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις θα προέλθουν απ' όσους εργάζονται... 
στις εταιρείες των Δήμων, αλλά και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. 
Ουσιαστικά πρόκειται για όσους εξαιρούνται από τη διαδικασία διαδικασία της διαδημοτικής κινητικότητας. Μιλάμε για περίπου 5.000 διαθεσιμότητες με το επόμενο κύμα των 12.500 από το δημόσιο, αλλά και πολλές απολύσεις, καθώς κινδυνεύουν πλέον με “ξαφνικό θάνατο” τόσο Νομικά Πρόσωπα, όσο και εταιρείες των δήμων που είναι ζημιογόνες.
Μακριά από τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις από το Δημόσιο μπορούν να μείνουν οι υπάλληλοι των δήμων που θα μπουν στη... διαδημοτική κινητικότητα. Αυτό προβλέπεται με σχετική διάταξη που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών και όσοι υπάλληλοι ενταχθούν στην κινητικότητα ουσιαστικά εξασφαλίζουν την εργασία τους στο Δημόσιο. Το μέτρο θα αφορά σε μόνιμους υπαλλήλους των Δήμων και σε όσους εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου σε δήμους και περιφερειακές ενώσεις δήμων. 
Για να είναι βέβαια επιτυχημένο το μέτρο της κινητικότητας και να μπορέσουν να ενταχθούν σ' αυτή περισσότεροι υπάλληλοι το κλειδί, είναι σύμφωνα με το Έθνος να υπάρχουν ανά δήμο και τα κατάλληλα κονδύλια για την κάλυψη της μισθοδοσίας των νέων θέσεων.
@ Καλά, έχει να πέσει ρουσφέτι...