Latest News

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΝΤΡΟΠΗ: Άλλος φταίει, άλλος πληρώνει για τα ραδιενεργά νοσοκομειακά απόβλητα…

Στο "σκαμνί" κάθεται ένας συμβασιούχος οδηγός στον τομέα της  υπηρεσίας καθαριότητας το Δήμου Πειραιά που κινδυνεύει να πληρώσει τα εγκληματικά λάθη και παραλήψεις της δημοτικής αρχής και της διεύθυνσης του νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ» για τα ραδιενεργά απόβλητα...

 στο ΧΥΤΑ Φυλής. 


Αυτό καταγγέλλει η  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, που δημοσιεύεται στο megalo-limani.blogspot.gr και σημειώνει τα εξής: 

"Από την Τετάρτη (11/12/2013) βρίσκεται κρατούμενος στη ΓΑΔΑ καταλογίζοντας  του σοβαρές (κακουργηματικές) κατηγορίες ένας συνάδελφός, μας οδηγός στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά,  για τα εγκληματικά λάθη και παραλήψεις της δημοτικής αρχής και της διεύθυνσης του νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ».Το σκληρό, ανάλγητο και άκρως γραφειοκρατικό του πρόσωπο δείχνει το σύστημα απέναντι στο κόσμο της εργασίας και ιδιαίτερα απέναντι σε εργαζόμενο μιας ευαίσθητης κατηγορίας εργαζομένων όπως οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα των Δήμων.
Διασύρουν ένα συμβασιούχο εργαζόμενο που κατάφερε να βρει μια ολιγόμηνη εργασία προκειμένου να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για την επιβίωση του ίδιου και της οικογένειάς του, σε μια εποχή που οι κυβερνητικές δυνάμεις της εξουσίας έχουν εκτοξεύσει τον δείκτη ανεργίας στα ύψη και την ανεύρεση εργασίας την έχουν οδηγήσει να αποτελεί είδος προς εξαφάνιση.
Καταπατούν την αξιοπρέπεια του στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, στα γραφεία εισαγγελέα και ανακριτή και τον καθίζουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου του, γιατί εκτέλεσε τις εντολές που του δόθηκαν  και έπραξε σωστά τη δουλεία του, να καθαρίζει τον δήμο από τα απορρίμματα.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο συνάδελφος οδηγός που κρατείται δύο 24ωρα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και μετά τον εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα στον ανακριτή, ουδεμία ευθύνη φέρει αλλά ούτε και γνώση θα μπορούσε να έχει για τα αντικείμενα που βρέθηκαν να μεταφέρει από το νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» στο ΧΥΤΑ Φυλής, μιας και το όχημα που οδηγούσε είναι όχημα μεταφοράς κλειστού τύπου press container για οικιακά - κοινά απορρίμματα.
Οι αποκλειστικές ευθύνες βαραίνουν τόσο την Δημοτική Αρχή Πειραιά, γιατί προφανώς δεν έχει επισημάνει και δεν έχει υποχρεώσει την διοίκηση του Νοσοκομείου να εκδίδει βεβαίωση ανά φορτίο για το είδος των απορριμμάτων που παραλαμβάνουν και μεταφέρουν  οι εργαζόμενοι του Δήμου, όσο πολύ περισσότερο τη διοίκηση του νοσοκομείου «Μεταξά» που με πλήρη ανευθυνότητα αντιμετώπισης του προβλήματος  δεν έχει επιστήσει την προσοχή για να ξεχωρίζονται σε διαφορετικούς κάδους ή  press container, τα κοινά απορρίμματα, από τα ιατρικά – μολυσματικά – ραδιενεργά απόβλητα.
Η εγκληματική ανευθυνότητα και των δύο,  πέρα από του ότι οδήγησε έναν αθώο εργαζόμενο στο «σκαμνί», γίνεται επικίνδυνη για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στην καθαριότητα του δήμου που προσπαθούν κάτω από αντίξοες και ιδιαίτερες συνθήκες να κάνουν το καθήκον τους, αλλά και για το περιβάλλον.
Αν έπρεπε σήμερα κάποιος να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αυτοί είναι η δημοτική αρχή Πειραιά και η διοίκηση του νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ» και όχι ο συνάδελφος εργαζόμενος.
Τα διαφυγόντα κέρδη  από  την εναπόθεση των ιατρικών μολυσματικών απορριμμάτων στον αποτεφρωτήρα του εργολάβου  που ανέρχονται στα 2.000 ευρώ ανά τόννο έχουν αναλάβει άλλοι να τα διαφυλάξουν, οι εργαζόμενοι που δεν συμμετέχουμε σε κανένα πάρτι συμφερόντων , αυτό που οφείλουμε να απαιτήσουμε είναι η τήρηση των κανόνων  υγιεινής και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους καθώς και η διασφάλιση τουλάχιστον των στοιχειωδών όρων για την προστασία του περιβάλλοντος.
Είναι υποχρέωση όλων των συναδέλφων, σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι να βρεθούμε στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων και να συμπαρασταθούμε στην άδικη, προσβλητική και ψυχοφθόρα ποινική δίωξη του συναδέλφου.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του συναδέλφου μας
Απαιτούμε την απόδοση ευθύνης σε εκείνους που πραγματικά την έχουν"

@ Μα καλά βρήκαν εξιλαστήριο θύμα τον συμβασιούχο οδηγό του απορριμματοφόρου της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά;
ΝΤΡΟΠΗ!