Latest News

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Μάχη με τρεις νεκρούς στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Ανταλλαγή πυροβολισμών με τρεις νεκρούς κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνοραΑιματηρό επεισόδιο, μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών  κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Από την ανταλλαγή πυροβολισμών έχασαν τη ζωή τους ένας 43χρονος υπαρχιφύλακας και δύο άτομα...
 αλβανικής καταγωγής

Η ανταλλαγή πυροβολισμών έγινε κοντά στη Μικρή Πρέσπα, όπου οι αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο για παράνομη αλιεία στην ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών είχαν καταγγελίες πως Αλβανοί έκλεβαν δίχτυα ψαράδων στη λίμνη και λίγο μετά τα μεσάνυχτα τρεις συνοριοφύλακες ξεκίνησαν προς το σημείο που βρίσκονταν, σε μία καλύβα, καθώς εκεί πιστεύονταν πως κρύβονταν οι δράστες.

Άφησαν το όχημα τους και αφού περπάτησαν για περίπου μισή ώρα σε δύσβατο σημείο με αρκετά χαμηλή θερμοκρασία έφτασαν στην καλύβα. Ένας από τους αστυνομικούς όταν τράβηξε την κουβέρτα που υπήρχε αντί για πόρτα φώναξε στα δυο άτομα που βρίσκονταν μέσα να παραδοθούν. 

Όταν αντιλήφθηκε ότι ο ένας ήταν ένοπλος και κρατούσε καλάσνικοφ επιχείρησε να επιστρέψει προς τους συναδέλφους του ωστόσο δέχθηκε πυρά με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Οι άλλοι δυο συνοριοφύλακες ανταπέδωσαν τα πυρά με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο κακοποιός. 

Αμέσως μετά ο συνεργός του πήρε το καλάσνικοφ και άρχισε να πυροβολεί κατά των αστυνομικών οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά με αποτέλεσμα και ο δεύτερος κακοποιός να χάσει τη ζωή του.

Οι δυο συνοριοφύλακες ειδοποίησαν αμέσως να σπεύσουν συνάδελφοι τους για να μεταφέρουν άμεσα τον 43χρονο σε νοσοκομείο. Ωστόσο λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματα του.

Ο νεκρός υπαρχιφύλακας ήταν πατέρας ενός 11χρονου κοριτσιού.

Οι δύο κακοποιοί εκτιμάται πώς ήταν λαθρέμποροι. Μετά την εξέταση των δακτυλικών αποτυμάτων τους θα εξακριβωθεί η ταυτότητά τους και εάν εμπλέκονται και σε άλλα αδικήματα.