Latest News

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Τελευταίο χαρτί του Δημάρχου για τα Δικαστήρια

Τα...ρέστα του φαίνεται πως παίζει ο Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εμποδίσει τη μεταφορά των Δικαστηρίων από τον Πειραιά στο κτίριο του Κεράνη...
 στο Ρέντη.  
Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για την ταχύτητα των διαδικασιών της μετεγκατάστασης των Δικαστηρίων από τον Δημοτικό Σύμβουλο της αντιπολίτευσης Γιάννη Καρδαρά. 
Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος επικοινώνησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου με τον οποίο θα συναντηθούν την Τρίτη. 
H "ατζέντα" της συνάντησης δεν θα αφορά στο αν θα μεταφερθούν τα Δικαστήρια, αλλά ποιο κτίριο του Δήμου Πειραιά είναι κατάλληλο για να στεγάσει το Δικαστικό Μέγαρο. 
Εκείνο που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση είναι η αναφορά του Δημάρχου στο κτίριο της Σκουζέ, το οποίο ως γνωστόν είναι ακατάλληλο από κάθε πλευρά και άποψη για να λειτουργεί ως Δικαστικό Μέγαρο. 
Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος υποστήριξε ότι το κτίριο της Σκουζέ «με ορισμένες ανακατασκευές και μια καλή έξοδο ασφαλείας μπορεί να αποτελεί λύση για να παραμείνουν τα Δικαστήρια για μια ακόμη πενταετία». 
Είναι προφανές ο Δήμαρχος υπό το φόβο ότι θα του φύγουν τα Δικαστήρια εν όψει προεκλογικής περιόδου και γνωρίζοντας ότι οι αποφάσεις για τη μεταφορά τους είναι ειλημμένες, αλλά και ότι κανένα κτίριο στον Πειραιά δεν είναι έτοιμο να φιλοξενήσει άμεσα τα Δικαστήρια, ενδέχεται να ζητήσει την παραμονή τους στο ακατάλληλο κτίριο της Σκουζέ –το οποίο θα γίνει ξαφνικά κατάλληλο με ανακατασκευές- γιατί δεν θέλει να μείνει στην ιστορία ως ο Δήμαρχος που επί θητείας του έχασε ο Πειραιάς το Δικαστικό του Μέγαρο.