Latest News

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Βρε Πρόεδρε Γιάννη Ξυπολιά...


Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Γιάννης Ξυπολιάς είναι αρκετά συμπαθής άνθρωπος. 
Ωστόσο, ίσως χρειάζεται να του πει κανείς πως έχει αρχίσει να χάνει... 
τον έλεγχο. 
Αυτό φάνηκε περισσότερο από κάθε άλλη φορά στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και καλό είναι να μην περάσει απαρατήρητο γιατί μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο. Κάτι που επεσήμανε και ο Γιάννης Μίχας, ο οποίος ακούστηκε να λέει απεγνωσμένα "βρε πρόεδρε, βρε πρόεδρε", όταν ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας είχε βγει εκτός εαυτού και δεν έκανε τίποτα για να τον ηρεμήσει... Αν δεν είναι πρώτη φορά, όπως επεσήμανε η Μαρία Σταθάκη, που ο συγκεκριμένος σύμβουλος έχει αυτήν την απαράδεκτη και άκρως προβληματική συμπεριφορά που προσβάλει το προεδρείο και σίγουρα δεν τιμά το δημοτικό συμβούλιο.

Αυτά τα λέμε γιατί ο Γιάννης Ξυπολιάς δεν είναι κακός πρόεδρος. Σίγουρα όμως μπορεί να τα πάει ακόμα καλύτερα στο ρόλο του. Για παράδειγμα μπορεί ν' αφήνει να μιλήσουν τους συμβούλους της αντιπολίτευσης, χωρίς να τους διακόπτει υπενθυμίζοντας πως πέρασε ο χρόνος τους. 
Αυτό δεν είναι δύσκολο να το διορθώσει, αφού το ίδιο κάνει με τον Δήμαρχο. (Καλά πόση ώρα ώρα τον αφήσατε να μιλάει στην τελευταία συνεδρίαση;) 
 Η ώρα του Δημάρχου δεν μπορεί να είναι μονόλογος. Προφανώς, θα πρέπει να δέχεται και ερωτήσεις απ' όσους συμβούλους θέλουν να ρωτήσουν. Δεν χρειάζεται μόλις ασκείται κριτική να παρεμβαίνετε για να τους υπενθυμίζετε ότι έχουν ξεπεράσει το χρόνο τους. 
Δεν προστατεύετε έτσι τον Δήμαρχο, ο οποίος έχει την εμπειρία και τον απεριόριστο χρόνο να δώσει τις δικές του απαντήσεις. Άλλωστε, έτσι αποκτά ενδιαφέρον το Δημοτικό Συμβούλιο κι αν δεν γίνεται διάλογος, δεν έχει νόημα.

@ Έτσι, δεν είναι βρε πρόεδρε Γιάννη Ξυπολιά;