Latest News

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Ο αυνανισμός θεραπεύει, η μαλακία δεν γιατρεύεται!


Ελπίδες στους μαλάκες όλου του κόσμου για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων δίνει μια νέα επιστημονική έρευνα που απαντά ποιες αρώστιες θεραπεύει...
ο αυναμισμός
Η αυτοϊκανοποίηση μπορεί να ελαττώσει τον κίνδυνο εκδηλώσεως πολλών προβλημάτων υγείας, από την κυστίτιδα και τον διαβήτη έως τον καρκίνο του προστάτη!
 Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν δυο Αυστραλοί επιστήμονες ο δρ Άντονι Σαντέλα, λέκτορας Ανοσολογίας & Λοιμωδών Νοσημάτων και η δρ Σπρινγκ Τσενόα Κούπερ, λέκτορας Σεξουαλικής Υγείας στο πανεπιστήμιο.
Μάλιστα σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στην ειδησεογραφική, επιστημονική πύλη The Conversation, επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι «ο αυνανισμός ή το αυτοάγγιγμα των γεννητικών οργάνων για ευχαρίστηση, είναι κάτι που και τα μωρά κάνουν όσο βρίσκονται στη μήτρα της μητέρας τους. Την ίδια στιγμή ισχυρίζονται ότι αποτελεί ένα φυσικό και φυσιολογικό κομμάτι της υγιούς σεξουαλικής ανάπτυξης».
Για να τεκμηριώσουν τα συμπεράσματά τους επικαλούνται στοιχεία αμερικανικής μελέτης βάση της οποίας εννέα στους δέκα άντρες και από οκτώ στις δέκα γυναίκες αυτοϊκανοποιούνται.
Όπως ισχυρίζονται οι επιστήμονες τα οφέλη της πράξης αυτής για τις γυναίκες  είναι μεταξύ άλλων: πρόληψη των λοιμώξεων του τραχήλου της μήτρας και των ουρολοιμώξεων, ελάττωση του κινδύνου εκδηλώσεως τύπου 2 διαβήτη, μειωμένη αϋπνία και αυξημένη δύναμη των μυών της πυέλου.
Στους άντρες, ο αυνανισμός μπορεί να ελαττώσει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη, να βελτιώσει την λειτουργία του ανοσοποιητικού και να μειώσει την κατάθλιψη.
Η αυτοϊκανοποίηση μπορεί επίσης να προστατεύσει έμμεσα από την υπογονιμότητα, καθώς αποτρέπει τον κίνδυνο σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων που μπορεί να οδηγήσουν σε αυτήν.
Άλλα δυνητικά οφέλη του είναι η μεγιστοποίηση των οργασμών, η μείωση του στρες, της αρτηριακής πίεσης και του πόνου, και η αύξηση της αυτοεκτίμησης.
Οι δύο επιστήμονες αναφέρουν επίσης πως με τον αυνανισμό δεν αγωνιά κάποιος εάν θα ευχαριστήσει ή όχι τον ερωτικό του σύντροφο, ούτε υπάρχει ενδεχόμενο ανεπιθύμητης κυήσεως ή μετάδοσης νοσημάτων του σεξ. Και καταλήγουν:
Όταν εξάλλου αυνανίζονται αμοιβαία δύο ερωτικοί σύντροφοι, μαθαίνουν ο ένας τι αρέσει στον άλλο, ενώ η ανοιχτή επικοινωνία που προϋποθέτει ο αμοιβαίος αυνανισμός «βελτιώνει την ερωτική ζωή και σχέση».
@ Οι επιστήμονες δεν απαντούν στο υπαρξαικό ερώτημα αν μαλάκας γεννιέσαι ή γίνεσαι, αλλά και εάν η μαλακία θεραπεύεται ή είναι ανίατη αρρώστια, όπως η βλακεία...