Latest News

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Το «πόθεν έσχες» του συνταξιούχου πολιτικού - Την Πέμπτη θα δικαστεί ο Μιχάλης Λιάπης

Το «πόθεν έσχες» του Μιχάλη Λιάπη

Με ακίνητα και οικόπεδα από την Κηφισιά μέχρι τη Μύκονο, τρία ΙΧ αυτοκίνητα, καταθέσεις και πολύ υψηλό εισόδημα δηλώνει στην εφορία ο πρώην υπουργός και "συνταξιούχος" Μιχάλης Λιάπης. Αυτό...
τουλάχιστον  προκύπτει από τα στοιχεία της δήλωσης «πόθεν έσχες» που κατέθεσε στη Βουλή.

Σύμφωνα με τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, ο Μιχάλης Λιάπης εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης 20 ακινήτων και 8 οικοπέδων, ενώ στην κατοχή του δηλώνει πως βρίσκονται τρία ΙΧ αυτοκίνητα.
Μεταξύ των ακινήτων που ο κ.Λιάπης έχει ξεκινήσει να αγοράζει από το 1977 είναι δύο ακίνητα στη Μύκονο, δύο στο Μεγάλο Χωριό της Ευρυτανίας και αρκετά άλλα στο Χαλάνδρι και στην Κηφισιά. Για τα περισσότερα διαθέτει την πλήρη κυριότητα (100%).
Σύμφωνα με τη φορολογική του δήλωση, στα αυτοκίνητα που έχει στην κατοχή του είναι και το τζιπ Volkswagen Touareg, το οποίο συνελήφθη να οδηγεί με πλαστές πινακίδες, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να του απαγγελθούν κατηγορίες για πλαστογραφία και ψευδή βεβαίωση.
Στη θέση του κυβισμού πάντως εμφανίζεται να έχει δηλώσει ότι είναι μεταχειρισμένο, με έτος κτήσης του 2009.
Ο Μιχάλης Λιάπης εμφανίζεται, επίσης, να έχει εισόδημα 109.223 ευρώ, ενώ η σύζυγός του έχει εισόδημα 29.250 ευρώ.
Στο μεταξύ, την Πέμπτη θα δικαστεί ο πρώην υπουργός, Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος  ζήτησε και έλαβε προθεσμία από το Β΄ Αυτόφωρο Μονομελές Δικαστήριο, μετά τη σύλληψή του να οδηγεί τζοπ στο οποίο είχε βάλει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.