Latest News

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Tώρα αυτή είναι διανομή τροφίμων στον Πειραιά...

Ένα κιλό κρέας (!) μοίρασαν μόνο στους εργαζόμενους της καθαριότητας, εν όψει...


των εορτών. 
Η διανομή του κρέατος στους εργαζόμενους της καθαριότητας δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από το.megalo-limani.blogspot.com, το οποίο κάνει λόγο μεταξύ άλλων για θράσος και απαξίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, επισημαίνοντας πως η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να καλοπιάσει τους εργαζόμενους λόγω δημοτικών εκλογών.

Γράφει, λοιπόν, το megalo-limani:
"Το θράσος, ο εμπαιγμός, η εκμετάλλευση  και η απαξίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας φαίνεται ότι δεν έχουν κανένα όριο για τον εργολάβο στην υπηρεσία της καθαριότητας του Δήμου Πειραιά που δρα και «εργάζεται» με την πλήρη ανοχή της δημοτικής αρχής Πειραιά και με απόφαση απευθείας ανάθεσης έργου του ίδιου του δημάρχου κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου.
Ένα «έργο» που κατ’ επανάληψη έχουμε καταγγείλει ότι παράγουν οι ίδιοι εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου με τα οχήματα – μηχανήματα του Δήμου αλλά ο εργολάβος πληρώνεται, από τα δημοτικά τέλη των δημοτών του Πειραιά, εκμεταλλευόμενος τον μόχθο και τον ιδρώτα των εργαζομένων.

Η εκμετάλλευση του εργολάβου όμως δεν σταματά εδώ, προφανώς σε αγαστή συνεργασία με τον δήμαρχο Πειραιά θέλουν να εκμεταλλευτούν την ανέχεια, την φτώχεια και την εξαθλίωση που έχει φέρει στους εργαζόμενους η ασκούμενη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, που στηρίζουν και εφαρμόζουν και οι ίδιοι, «μοιράζοντας» ένα κιλό κρέας στους εργαζόμενους της υπηρεσίας καθαριότητας.

Ο εργολάβος, πρώην πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών του Δήμου Πειραιά  και συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ - ΟΤΑ που εύκολα με την συνταξιοδότηση του πούλησε τους ταξικούς αγώνες των εργαζομένων για να αναδυθεί και να ενταχθεί στις τάξεις της εργοδοσίας και του κεφαλαίου και που μέχρι χτες, όπως μπορούμε να γνωρίζουμε, την χρηματική του οφειλή  προς το ταμείο του Σωματείου που άφησε φεύγοντας δεν την είχε ξεπληρώσει, τώρα βρήκε  την οικονομική ευχέρεια  να μοιράζει «δωρεάν κρέας μόνο για εργαζόμενους της καθαριότητας».   

Οι στόχοι της τακτικής τους αυτής,  που προσομοιάζεται  με την τακτική  «τρόφιμα μόνο για Έλληνες» της χρυσής αβγής  (λες και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του δήμου δεν πλήττονται και δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης από τα εξοντωτικά οικονομικά και νεοφιλελεύθερα μέτρα της κυβέρνησης), είναι ξεκάθαροι.

Προσπαθούν να εξαγοράσουν με ένα κιλό κρέας την συνείδηση των εργαζομένων, να δημιουργήσουν μια πλασματική εικόνα για  το πόσο καλοί είναι οι εργολάβοι – ιδιώτες (που έρχονται), οι οποίοι κάνουν δωράκια στους εργαζόμενους και αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες που περνούν από την οικονομική κρίση και στέκονται δίπλα στα προβλήματα τους.

Αλλά πέραν της καθιέρωσης των εργολάβων στις υπηρεσίες του δήμου που επιχειρούν, δήμαρχος και εργολάβος, να περάσουν με αυτή τους την κίνηση, πρώτιστο μέλημα τους είναι οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές και η ψήφος των εργαζομένων.

Προσπαθούν εκμεταλλευόμενοι την ανέχεια να υφαρπάξουν με ψηφοθηρικές ενέργειες την ψήφο των εργαζομένων για να μπορέσουν να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν την νεοφιλελεύθερη, καταστροφική για του εργαζόμενους και την πλειοψηφία της κοινωνίας, πολιτική της συγκυβέρνησης Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ που στηρίζουν και υπηρετούν.       

Το προεδρείο του Σωματείου για άλλη μια φορά με την απραξία του και την ατολμία του, δεν δηλώνει μόνο «απών» αλλά με  την υποτακτικότητα που το διακρίνει στην δημοτική αρχή και τον δήμαρχο, δηλώνει ότι στηρίζει έστω και «βουβά» αυτές τις τακτικές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει άλλωστε.

Ατάραχη τακτική κράτησε και στις δεδουλευμένες υπερωρίες και νυχτερινές προσαυξήσεις  των εργαζομένων που δεν κατέβαλε η δημοτική αρχή με δική της ευθύνη, σιωπηρό παρέμεινε το προεδρείο και στα γάλατα των εργαζομένων που χάθηκαν για το έτος 2013. Όπως σιωπηρά δέχτηκε και την ανάθεση εργασιών της υπηρεσίας καθαριότητας (ογκώδη αντικείμενα – επισκευή και συντήρηση οχημάτων)σε ιδιώτες εργολάβους.

Ενώ από τις κινητοποιήσεις του κλάδου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που έγιναν το προηγούμενο διάστημα για τις διαθεσιμότητες των συναδέλφων Σχολικών Φυλάκων και Δημοτικών Αστυνομικών, ήταν παντελώς απών.  

Είναι σαφές ότι το μονοπαραταξικό(;) προεδρείο του Σωματείου έχει επιλέξει τον δρόμο του εμπαιγμού των συναδέλφων αναπαράγοντας την προπαγάνδα του δημάρχου με το οποίον συσκέπτεται τακτικά και φυσικά χωρίς τη δική μας παρουσία, έχει επιλέξει την ασφάλεια της  ιδιοτέλειας και του βολέματος προς ιδίον όφελος, ενώ η λύση στα καθημερινά προβλήματα των εργαζομένων γίνονται αντικείμενο προσωπικής εκδούλευσης και ρουσφετολογικής τακτικής, βάζοντας τον εργαζόμενο στη λογική της ανάθεσης, ότι άλλοι θα του λύσουν τα προβλήματα και όχι ο μαζικός και ενωτικός αγώνας των εργαζομένων.

Η Ελεύθερη Αγωνιστική Έκφραση και τα μέλη της που πρωτοστατούν στους ταξικούς αγώνες του εργατικού κινήματος ενάντια στη αντεργατική και αντιλαϊκή λαίλαπα του κεφαλαίου και της συγκυβέρνησης, που θέλουν φτωχοποιημένους, εξαθλιωμένους και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους, καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αυριανή (31/12/2013) «εκδήλωση» απαξίωσης της ανθρωπινής αξιοπρέπειας και κατακερματισμού των εργαζομένων που επιχειρεί ο εργολάβος του δήμου με την στήριξη του Δημάρχου Πειραιά και καλεί την πλειοψηφική ηγεσία του Σωματείου να πάρει θέση και να  αποτρέψει την πραγματοποίηση της.

Η Ελεύθερη Αγωνιστική Έκφραση καλεί όλους τους συναδέλφους στην υπηρεσία της καθαριότητας του Δήμου Πειραιά, να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που θέλουν να εκμεταλλευτούν την θέση στην οποία μας έφεραν οι δικές τους πολιτικές, να μην καταδεχτούν για λιγότερο από 10 ευρώ να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης και προβολής του δήθεν «φιλανθρωπικού έργου» των «δήμιων» που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση και τώρα θέλουν να μας αποδεκατίσουν με χιλιάδες απολύσεις, για να δώσουν την καθαριότητα και τις άλλες υπηρεσίες των δήμων σε εργολάβους - ιδιώτες".

@ Τώρα αυτή είναι διανομή τροφίμων στο Δήμο Πειραιά;